Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Historien om Mercedes C-Class

I 1982 introducerade Mercedes Benz sin 190 modell, en mindre, billigare bil än de andra fordonen i sitt sortiment. Den 190 erkändes som den första bilen i en ny "kompaktklassen," men den officiella beteckningen för C-Klass infördes inte förrän 1993. Den C-Klass har genomgått flera stora revideringar under åren sedan. Den 190

Ingenjör Bruno Sacco ritade 190, även kallad W 201-serien, som ett fordon som kunde peka på en marknad under det betjänas av E-, S-och SL-klasserna. Den W 201 presenterade multi-link individuell fjädring bak, en lätt struktur och innovativa aerodynamik. Bilen erbjöds med en mängd olika motorer, som varierar i storlek mellan 2 och 8 liter med en diesel alternativ också tillgängliga. Avancerade säkerhetsfunktioner ingår krockkuddar, bältessträckare och ett låsningsfritt bromssystem.
Second Generation

Mercedes introducerade W 202-serien 1993, som blev den första officiella C- Klass Mercedes. De yttre dimensionerna av den nya bilen förblev desamma som de av W 201, men interiören var inställd för att ge mer passagerarutrymme. Fyradörrars sedanmodeller var fortfarande erbjuds, men en femdörrars kombi version sattes till serien. Motorer varierade i storlek från 1,8 till 5,4 liter, och överladdade och diesel alternativ fanns tillgängliga.
Third Generation

W 203-serien var en revidering av C-Klass syftar till att göra serien sportigare. Med början år 2000, ingick de C-klass bilar en sedan, kombi, kombi och sport coupe. Motorer storlekar varierade från 1,8 till 5,5 liter, och effekten var mellan 113 och 362 hästkrafter. Uppgraderingar ingår sportigare exteriör styling, förbättrade säkerhetsfunktioner, en ny sexväxlad växellåda och en ny framvagn utformad för att förbättra hanteringen av de mer kraftfulla bilar.
Fjärde generationens
< p> Under 2007 gjorde W 204-serien sin debut. Denna nya generation av C-klass fanns i fyra-och femdörrars versioner och i fyra utföranden. Motorer var ännu kraftigare, med uteffekt varierar från 134 till 451 hästkrafter. Sexväxlade manuella och sju-växlad automatisk växellåda erbjöds, och diesel och fyrhjulsdrivna versioner drive fanns tillgängliga samt. Den W 204 hade en något längre hjulbas och bredare spårvidd än W 203-serien.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138409.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.