Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur man tar bort takluckan från en Civic

Det är inte mycket bättre än poppar öppna din Honda Civic s takluckan på en varm sommardag. Men med tiden, kan soltak slitage och uppleva minskad prestanda. Eller, kanske takluckan bara inte passar din smak längre. Oavsett anledning, att veta hur man tar bort takluckan från Civic är en användbar färdighet och kan potentiellt spara hundratals dollar i servicekostnader. Saker du behöver
Skruvmejslar
Silikontätning Remover Review Handduk
Mejsel
Hammer
Handskar
Tvättsprit
Visa fler instruktioner

1

Haka bilens batteri tillsammans med några elektriska motorer anslutna till takluckan. Det är viktigt att se till att du inte skadar ditt elsystem eller dig själv.
2

Skruva loss alla klämmor och gångjärn knutna till takluckan glaset. Placera alla borttagna bitar i en säker plats så att du inte förlorar dem.
3

Skjut tillbaka glaset och lyft ovanifrån bilen om du tar bort en spoiler-stil taklucka. Lyft glaset ut om du tar bort en pop-up takluckan. Skjut glaset framåt och ta loss den från taklucka i spåren för en panorama taklucka.
4

Dra av kantlister från den inre delen av ramen. Ta ut den inre ringen av headliner metallram.
5

Ta bort alla skruvar och cam bultar från takluckan s ram. Håll koll på de skruvar och bultar så att de inte går vilse. Ta bort skruvarna ur vindskyddet om din takluckan har en.
6

Placera en remover silikon på kanterna av takluckan: s ram för att ta bort den från bilen. Lämna det på ramen i 15 minuter.
7

Använd en handduk täckt mejsel och hammare för att bända ramen för takluckan från fordonet. Tvinga inte ram från bilen om det inte är lätt att avlägsna. Låt tätningsmedlet remover mer tid att arbeta för att undvika skador på takluckan.
8

bort den yttre ramen av takluckan från bilen. Städa upp eventuella kvarvarande tätningsmedel remover med en handduk och gnugga alkohol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138318.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.