Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Ford bilar byggda från 1942 till 1945

Ford är känd för att tillverka fordon så tidigt som på 1920-talet. Bolagets bilproduktionen stördes dock när USA gick till krig i 1941. Ford blev tillsagd att stoppa produktionen av civila fordon och kanalisera sina resurser mot att stödja kriget genom att tillverka militära fordon. Den enda civila bil som hade släppts var 1942 Ford Super Deluxe. Koncentration hade fokuserat på omkonstruktion redan befintliga Ford lastbilar att uppfylla militära krav. 1942

I år släpptes endast Ford Super Deluxe. Denna station wagon hade en V8-motor med en tre-växlad manuell växellåda och en fast framaxel. Den var också utrustad med en fyrhjulsdriven hydrauliskt bromssystem. Denna bil har senare modifierats för militär, med de ändringar som gjorts i krom, som svärtade för att kamouflera fordonet. Modeller som kom efter den här bilen inte har någon krom på dem och var helt svart. Produktionen av dessa fordon fortsatte fram till 1945. Produktionen av dessa fordon, dock minskade under denna period. Var ett mörkt år för Ford, som såg döden av dess president, Edsel Ford
1943

1943 , Hans son, Henry Ford II, tog över med stöd av USA: s regering, som bolaget bidrog mycket till krigsinsatsen. I år såg produktionen av tunga bepansrade fordon som används för kriget. Sedan vapenbärare, Ford militära jeepar, Ford last lastbilar och Ford militära lastbilar var några av de fordon som produceras här gången. Några av dessa modeller var 1943 Ford T16 Military Vehicle och the1943 Ford GPA Amphibious Jeep Military Vehicle.
1944

Manufacturing hade ännu inte återupptagits för civila bilar och koncentration var fortfarande inriktad på militära fordon. Produktionen av civila bilar hade återupptagits i slutet av året, men det var att vara för civila tunga lastbilar bara. Dessa lastbilar var bara nyinspelningen av dem som hade producerats under föregående år. Dessa fordon var endast att säljas till folk som är avsedda att använda dem för att stödja kriget.
1945

juli 1945 såg återupptagandet av biltillverkning av Ford. Den modell som tillverkades var en modifierad 1942 Deluxe. Den här bilen hade ett nytt vägt grill, med barer kör horisontellt till bilen. Till skillnad från den tidigare, använde det en 239-kubik-tums motor, som användes endast i lastbilar innan, det var kapabel av en 100 hästkrafter. Bilen gjordes också en drop-top coupe.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136753.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.