Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Bil Strålkastarlampa Typer

De flesta människor är beroende av strålkastare dag in och dag ut, förutsatt att de kör på natten med jämna mellanrum. Sedan tillkomsten av bilar, har strålkastare inkluderats. Även om de har genomgått viktiga tekniska förändringar under åren, kvarstår en viktig aspekt --- de tjänar för att effektivt lysa upp vägarna för förare nattetid. Glödlampor

När många människor använder termen "traditionell belysning," de hänvisar till glödlampor. Läkemedlets 1879, glödlampor utgör 85 procent av världens hembelysning som av 2010, enligt US Department of Energy. Även om de inte används för bilar längre, en gång i tiden, de var den enda källan till strålkastare belysning. De första glödlampor för bilar skapades av Electric Vehicle Company. De var mycket otillförlitliga, speciellt i dåligt väder. Cadillac inte bara tillverkade de första tillförlitliga glödlampor på 1920-talet, men har också producerat den första och halvljus belysning.
Halogen

Halogen teknologi är en spin-off av glödlampor belysning. Den använder fortfarande en volframtråd och fortfarande finns i många bilar, speciellt de tillverkade före 1990-talet. Tekniken visades först i 1962. Halogen använder en metall bakgrund att reflektera ljuset mer effektivt än glödlampor belysning. Det spridda ljuset projekt ljusare och längre vilket gör det mycket säkrare än glödlampor.
HID

På fordon tillverkade sedan 1990-talet, är HID belysning den vanligaste . HID --- eller High Intensity Discharge --- lampor är mer fördelaktiga än halogenbelysning. De ger ett mycket starkare ljus och dessutom varar mycket längre än sin föregångare som bygger på en volframglödtråd. Snarare än att använda en glödtråd, är HID teknik produceras av två elektroder som skapar en båge mellan dem med hjälp av el och xenon gaser. Denna teknik gör HID belysning att pågå i upp till 10 gånger längre och vara 3 gånger så starkt som halogenbelysning. Den första bilen att använda HID --- även känd som "xenon" belysning --- var BMW 7-serie, som införde belysning typ 1991.
LED
< p> LED-belysning är mer avancerad än HID belysning. Även känd som "lysdioder," belysningen är väldigt ljusa och långvarig, men eftersom det inte är oerhört mer fördelaktigt än HID belysning, har det inte blivit utbredd. Liksom HID belysning, inte använder LED-lampor inte en glödtråd. Istället de använder elektroner för att skapa ljus genom användning av ett halvledarmaterial. Glödlampan förbrukar upp till 80 procent av sin energi på ljus jämfört med värme. Det är i allmänhet bara används för vissa high-end lyxbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136593.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.