Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Bilmodeller från 1950-talet

Vid tiden 1950-talet kom omkring, började bilen designers att experimentera med mer innovativa idéer. Inte nog med att bilarna blev lägre, längre och bredare, men krom på bilar var ett populärt sätt. Många bil designers under denna tid fick sina idéer från transportbranschen, såsom från flygplan, jetplan och tåg, och vände vanliga familjebilar till bilar som hade vingar, turbiner och efter-brännare baklyktor. Under 1950 var en tid då människor såg några av de vackraste och de mest besynnerliga bilar som någonsin gjorts. 1951 GM LeSabre

En av de mer innovativa bilarna var 1951 GM LeSabre. Det ritades av Harley J. Earl och hans studio. De var en av de första människor som tog styling idéer från flygplan stridsflygplan och placerade den typen av luftfartyg stil in i modeller av bilar. Bilen hade en aluminium och magnesium, uppvärmda säten och en fuktsensor som skulle höja suffletten om det började regna. Den LeSabre ansågs en 1950 drömbil.
1955 Ford Thunderbird

1955 Ford Thunderbird in produktionen som en sportig tvåsitsig cabriolet. Den hade en sval och elegant design, som det såg helt annorlunda från 1955 Ford sedan. Den konvertibla hjul, alla med en 102-tums hjulbas, var mer än en fot mindre än de som medföljde sedan. Bilen hade en omslutande vindrutan, och också med avgaser som gick ut genom den bakre samt små vindkraftverk byggts upp framför i bilens grill.
1959 Cadillac Cyclone

Under 1950-talet var den Cadillac märket en symbol för rikedom och prestation, och gett allmänheten med extravaganta, gadget-lastade bilar. Många Hollywood-stjärnor, bland annat Elvis Presley, ägde en Cadillac. En av de vildaste Cadillac bilar var 1959 Cadillac Cyclone. Den hade en raket-liknande utseende och omslaget var belagd med förångad silver att motstå solens strålar. Dörrarna "gled" öppen, vilket ansågs vara ett modernt inslag, såsom minibuss dörrar som du ser idag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136441.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.