Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Fördelar och nackdelar med Air Ride Avstängningar

luftfjädring, även känd som luftfjädring, är ett upphängningssystem för fordon som erbjuder en av de jämnaste, mest stabila körupplevelser för lyxbilar och terränggående fordon. Det är ett mer modernt alternativ som tar plats spiralfjädrar och stötdämpare pneumatiska. Dock är luftfjädring ett komplext system och är inte utan sin egen lista över nackdelar. Åkkomfort

Den största fördelen med en luftfjädring är den mjuk gång det ger. Systemet använder en serie av kompressorer och krockkuddar för att pumpa in luft i varje stötdämpare. Luften ger en buffert mot stötar, lämnar föraren att känna sig stabil även i svår terräng. Luftfjädring system också kan ge automatisk nivåreglering, hålla fordonet i den bästa positionen för en säker, exakt körning.
Inga Springs | Boka

Air Ride upphängningar inte har någon behöver för fjädrarna stålrullar som fungerar som en viktig upphängningskomponent i de flesta bilar. Detta tar bort chansen att fjädrarna kommer att bära eller bryta, som kan hända i ett äldre fordon med en traditionell typ av upphängning. Ta bort fjädrarna frigör även mer utrymme under bilen, även om mycket av detta utrymme behövs för kompressorer och krockkuddar som luftfjädring använder. Ändå ger det fordonsingenjörer nya sätt att arrangera de mekaniska komponenterna under en bil.
Hållbarhet

luftfjädring är mottagliga för olika typer av fel som är inte ett problem med andra typer av suspension. Krockkuddar kan spricka från väg skräp eller gummipackningar torkar ut över tiden. De linjer som ansluter luftkudden till resten av suspensionen är också sårbara för bryta. Kompressormotorer kan slitas ut med tiden eller inte, om de kör hela tiden i ett försök att kompensera för en läcka i upphängning som motverkar trycket byggs upp.
Kostnad

luftfjädring är en dyr form av fordonsteknik, särskilt jämfört med de relativt enkla och billiga upphängningskomponenter flesta fordon använder. Detta gör luftfjädring lämplig endast för exklusiva fordon såsom high-end lyxbilar och tunga terrängfordon. Buick och Land Rover är bland de få biltillverkare att inkludera luftfjädring i sina fordon. Lägga till en sats luftfjädring som en eftermarknad alternativ kan vara en dyr och tidskrävande projekt för bilentusiaster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136098.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.