Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Om Chevy Sprint

Chevrolet Sprint är en gammal bilmodell. Den tillverkades 1983-1988. Bilen ses nu som en gammal clunker. Men " Popular Mechanics &Quot; magazine släppte nyligen en rapport som visar att 1984 Chevy Sprint är faktiskt en av de mest bränsleeffektiva bilar tillverkade i nutidshistorien. Sprint var en något omarbetad version av Suzuki Cultus. Omdöpt Suzuki Cultus

Chevy Sprint kallades också Suzuki Cultus. Suzuki skapade ursprungligen Cultus men beslutade att släppa den under flera olika namn runt om i världen. I USA var det kallas Chevy Sprint och Geo Metro (vid olika tidpunkter). I Kanada var det utsläppt som Pontiac Firefly, och i Indien, var det kallas Maruti Esteem. Den japanska kallade det vid sitt ursprungliga namn — Suzuki Cultus — och i Sydamerika, fick det ett något annorlunda namn — Suzuki Swift.
Specifikationer
< p> Eftersom bilen är nu så gammal, Kelley Blue Book inte längre listar ett pris för Sprint. När det infördes i mitten av 1980-talet, varierade klistermärke pris från $ 5.500 för standardmodellen till $ 8200 för turbo versionen. Sprint har inte många av de funktioner som nu är standard i de flesta bilar. Det har inte luftkonditionering, en taklucka eller makt lås eller fönster. Vid den tiden var luftkuddar inte i de flesta bilar, och Sprint har inte dem. Det har inte ens en kassettspelare. Även av 1980-talet standarder, det var en låg budget bil.
Sports Car

Chevy Sprint även fått viss uppmärksamhet som en sportbil när turbon -laddade versionen av bilen introducerades 1987. Även om turbo Sprint inte kunde matcha gas körsträcka av standardutförande, hade det en bra motor för tidsperioden. Bilen kunde nå hastigheter på upp till 104 miles per timme.
Bränsleeffektivitet


Intressant, även om Chevy Sprint inte fick många lovord i sina glansdagar, är det nu får beröm. " Popular Mechanics " Tidningen rapporterade nyligen att 1984 Chevy Sprint är den tredje mest bränsleeffektiva bil som produceras i nutidshistorien. Endast Honda Insight och Toyota Prius får bättre gas körsträcka, och de är båda utrustade med en ny hybrid-teknologi motor. Bränsleeffektivitet är nu mycket önskvärt och kastar positivt ljus på Chevy Sprint.
Framtiden för Sprint

faktiskt, på grund av den positiva pressen angående Sprint & rsquoen , s utmärkt bränsleekonomi, är Chevrolet och Suzuki överväger att återinföra det. Suzuki kan släppa bilen — att kallas Suzuki Swift — under 2011 som ett bränsleeffektivt alternativ till dyr hybridbilar. För närvarande är Suzuki experimenterar fortfarande med tanken, så inga planer på att släppa den Swift är definitiva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136079.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.