Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Var hittar 2000 Honda Information Accord Motor

Den 2000 Honda Accord har tillverkats i flera modellserier men endast erbjuds två olika typer av motorer: den DOHC i-VTEC fyra-cylindrig motor och 3.0L SOHC VTEC V6-motor. Information om din motor kan lokaliseras från ett antal resurser, inklusive din instruktionsbok och mekaniker handboken. När du bestämmer vilken typ av motor är i bilen, kan du sedan samla en hel del information om din motor. Identifiera Motortyp

Det enklaste sättet att avgöra motortypen är att titta på fordonets identifieringsnummer (VIN), som är fäst på en metallplatta på förarsidan av instrumentbrädan. Titta på den sjätte siffran i VIN. Om siffran är en 5 eller 7, då fordonet har en 2.4L DOHC i-VTEC fyra-cylindrig motor. Om siffran är en 6 eller 8, då motorn är en 3.0L SOHC VTEC V6 motor.
Engine Codes

Fordonet har också en motorkod, vilket är till hjälp för att inte bara identifiera motortypen men även beställa delar. På en fyrcylindrig bil, är motorn kod som finns på passagerarsidan av bilen nära den bakre avgasgrenröret. På en sexcylindrig bil, är motorkod nära den vänstra änden av den främre topplocket på motorn. På 2000 Accord, kan du förvänta dig av motorn för den fyrcylindriga motorn vara antingen K24A4 eller K24A8 och motorn för den sexcylindriga motorn vara J30A5.
Four -cylindriga motorer

fyrcylindrig motor, eller inline 4, kännetecknas av ett enda avsnitt av cylindrar som är orienterade i en enda rad och köra en enda vevaxel. Inline 4 Motorn är känd för att vara väl avvägda och ha bra bränsleekonomi. Det är ett populärt motorval för förflyttning upp till 2,4 liter. Detta helt enkelt laid-out motor är Hondas val för de mer effektiva Accord modeller.
Sexcylindriga motorer

sexcylindriga motorn (dvs V6-motor i Honda Accord) kännetecknas av två sektioner av cylindrar, var och en innehållande tre, som är i linje i en V-form. Alla sex kolvarna i cylindrarna kör en enda vevaxel. V6 motorn är ett populärt val för medelstora bilar som Accord eftersom den kombinerar bränsleekonomi och effekt, men ändå är kompakt nog att passa väl i en liten motorrummet.
VTEC teknik

VTEC, eller Variable Valve Timing och Lift Electronic Control, är en teknik som utvecklats av Honda som syftar till att förbättra den volymetriska verkningsgraden hos en motor. VTEC motorer kännetecknas av en hydrauliskt manövrerad stift som skjuter i en horisontell riktning för att knyta upp vipparmar, och sedan en fjäder tillbaka stiftet tillbaka till sitt utgångsläge. VTEC motorer har också två cam-lober i olika storlekar som fungerar som en enda vipparm, i motsats till oberoende vipparmar, när de i samband med hydraulisk stift. Interaktionen tillåter motorn att kombinera prestanda hos en motor vid höga varvtal med stabiliteten hos en motor vid låga varv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136071.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.