Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur man läser en Buick VIN

Varje fordon som tillverkas för försäljning i USA har en unik VIN (Vehicle Identification Number). VIN bidrar till att ge infomation till Department of Motor Vehicles och potentiella bilköpare om stora olyckor och bilägande. Det bidrar också till att motverka stöld. VIN finns på en liten metallplatta fäst på förarsidan instrumentbrädan nära fönstret. Att veta hur man läser VIN kan bidra till att ge information om din Buick. Instruktioner
1

Hitta din Buick VIN. Det bör vara på den nedre förarsidan av instrumentbrädan, nära vindrutan.
2

Identifiera det första tecknet, som identifierar i tillverkningslandet. För de flesta Buick, kommer detta att vara "1" eller "4" för USA. Den andra och tredje tecken representerar tillverkaren och märke eller division, respektive. För din Buick, är den 2: a tecknet "G" för General Motors, och det tredje är "4" för Buick.
3

Titta på fjärde till åtta tecken på VIN. Detta är fordonets deskriptor sektionen och ger specifik information om fordonet. Det varierar från tillverkare till tillverkare. För GM-fordon, är den fjärde tecknet serien deskriptor och varierar beroende på modell. Några populära Buick exempel är "N" för Skylark, "A" för Century, "H" för LeSabre och "G" för Regal. De återstående fyra siffrorna i fordonet deskriptor avsnittet varierar men i allmänhet omfattar trim /option nivå, kroppstyp, fasthållningsanordning och motortyp. Den nionde tecknet är ett kontrollnummer och används internt för att förhindra att det VIN-nummer.
4

Lokalisera tionde tecknet i VIN. Detta representerar årsmodell, som börjar med "A" i 1980 och att byta till nummer "1" 2001 (vissa bokstäver hoppas över). Den elfte tecknet representerar fabriken där Buick tillverkades. Det finns många, men flera vanligaste är "M" för Lansing, "P" för Pontiac och "H" för Flint. De återstående åtta tecken i VIN representerar det unika numret fordonets serienummer, baserat på när den rullade av monteringsbandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/135875.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.