Historien om Hastighetsmätare

uppfinnaren Nikola Tesla fick det första patentet för en typ av hastighetsmätare som byggde på en roterande axel-hastighet indikator 1916. Men Arthur P. Warner, den ursprungliga grundaren av de många inkarnationer av Warner Electric, hävdar rätten till första uppfinningen av en hastighetsmätare för bilen. Warner Electric Services fortfarande bilindustrin genom att ge industriella kopplingar och bromsar, samt sensorer, switchar och system sträckare. Tidig historia

De första hastighetsmätare går tillbaka till människans tidiga resor. Sedan människan började äventyr och resor, han sökte och fann geniala sätt att spela in sina resor uppgifter. Wheel markeringar på vagnar hjälpt tidiga romarna uppskatta avstånden och snitthastigheterna genom att räkna hjulens varvtal. Kinesiska texter från det tredje århundradet berättar om en trumvirvel som hjälpte kineserna bestämmer avstånden. Varje gång kugghjulsöverföringen av den kinesiska mekanism, driven av ratten i den mekaniska vagnen, slog ett specifikt märke efter resa ett visst avstånd, en arm skulle slå på trumman ansiktet. Christopher Columbus hade sjömän använder en knuten linje med knutar jämnt fördelade med jämna mellanrum för att hjälpa Columbus bestämma nautisk hastighet - därav termen "knutar" när man talar om båtens fart. Seglare skulle dra vägda, knutna linje i vattnet. Sjömän räknade tillgängliga knutar släppa ut i en viss tid för att fastställa fartygets hastighet.
Cut-Meter till Hastighetsmätare

Arthur P. Warner, innehavare av mer än 100 patent - enligt Warner Electrics hemsida - uppfann en hastighet mätanordning för industriella skärverktyg, kallad cut-mätaren. Han anpassade då denna teknik för fordonsindustrin. Flera olika typer av hastighetsmätare fanns tillgängliga för biltillverkare, så AP Warner anges på en marknadsföringskampanj för att främja sin hastighetsmätare för allmänheten. Enligt hur det görs hemsida, "njöt designen avsevärd framgång." Warners Efter slutet av första världskriget, lämnade Warner Instrument Company nio av 10 hastighetsmätare i bilar.
First Automobile Hastighetsmätare


År 1901, den Oldsmobile Böjd Dash Runabout kom utrustad med en mekanisk hastighetsmätare. Overland och Cadillac var nästa att ge hastighetsmätare i sina bilar och strax efter, var hastighetsmätare erbjuds som fabriksinstallerade alternativ i de flesta producerade bilar. Dessa tidiga hastighetsmätare var svåra att läsa och hade ingen belysning för natten visning. Drivkablar drivs tidiga hastighetsmätare genom att fästa antingen på baksidan av sändningen eller framhjulen av bilen.
Mekaniska och elektroniska Hastighetsmätare
p Det var inte förrän omkring 1920 som mekanisk hastighetsmätare integrerad i växellådshuset själv. Denna design varade från 1920 till det brittisk-made 1976 Aston Martin Lagonda kom till platsen med den allra första elektroniska instrumentbrädan och digital hastighetsmätare. Eftersom dessa bilar bara producerade en en vecka, gjorde första leveranserna sker inte förrän 1979 i Europa och 1982 i USA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116479.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.