Historien om Model T Ford

Model T var en bil som produceras av Ford Motor Company från 1908 till 1927. Det var den första massproducerade, prisvärd bil och inledde en ålder av utbredda bilägandet i Amerika. T-Forden fanns i många varianter genom åren, delvis står för dess långsiktiga framgång. Origins

Henry Ford grundade Ford Motor Company 1903, efter hans första satsning, Henry Ford Company, blev Cadillac Motor Company 1902. Under hans nya bolag, började Ford producerar bilar i små mängder med särskild uppmärksamhet på experimenterande och utveckling av nya tekniska lösningar. År 1906 Ford introducerade Model N, som ersatte den primitiva modell A och modell F. Modell N satt upp många funktioner i Model T, inklusive en främre motor /bakhjulsdrift konfiguration och en inline-fyrcylindrig motor. Varianter av modell N kallas Model R och modell S har utvecklats för att vara så billig som möjligt.
Model T Ankommer

Trots att kunna producera Modell R och Model S till en låg kostnad, var Ford-bilar fortfarande få till antalet och mödosamt att bygga. T-Forden byggdes i Detroit 1908 som en 1909 modell. Den hade konstruerats av Fords chefsdesigner, Childe Harold Wills, tillsammans med två designers nya för företaget, Eugene Farkas och Joseph Galamb. T-Forden satt på en 99 tums hjulbas, vilket var betydligt längre än den som används av den modell S. Den vägde cirka 1.200 pounds och drevs av en 2,9 liters inline-4 cylindrig motor som producerade 20 hästkrafter.


monteringsbandet

med mode T, började Ford tillämpning av principen om den rörliga löpande bandet, där bilar byggdes av en serie av arbetare varje utför en specifik uppgift snarare än den tidigare metoden för handen montering, i vilken varje arbetare krävdes för att utföra många uppgifter. Inte bara gjorde detta minska mängden utbildning som krävs för att arbeta i bilmontering, men det påskyndas hela processen betydligt. Löpande bandet metoder hade använts tidigare, särskilt i slakteriet där Ford blev ökänt inspirerad att ta metoden till sin fabrik. Ford patenterade sin metod monteringslinje och etablerade vägen där bilar skulle byggas under överskådlig framtid.
Sociala konsekvenser

Genom att tillämpa det löpande bandet till modell T , Ford kunde producera bilar i tillräckligt antal, och vid en tillräckligt låg kostnad, för att göra dem överkomliga och tillgängliga för miljontals amerikaner. Model T blev känd som en bil för massorna, förstöra eliten status som bil ägare hade burit med sig förrän den punkten. Fler bilar har lett till fler asfalterade vägar, fler bensinstationer och mer bilåterförsäljare, vilket ändrar det amerikanska landskapet. Ford betalade också sina arbetare väl, göra dem till deltagare i medelklassen. Många Ford löpande bandet arbetare blev modellen T ägare som förhållandet mellan den amerikanska bilindustrin och arbetskraften bildades.
End of the Line

Under åren av sin produktion springa, förblev Model T i stort sett oförändrad. Inte vill störa framgångsrik formel, var Ford innehåll för att fortsätta produktionen av hans mest sålda bil. T-Forden fanns i många olika organ stilar, inklusive två-och fyra-dörrars modeller. Modell T roadsters, kupéer, vagnar, sedans, och även lastbilar var alla del av modell T linjen vid olika punkter mellan 1908 och 1927. Ford fortsatte att experimentera med nya typer av bilar, och vid mitten av 1920-talet sin nya modell, kallad Model A, var redo för massproduktion. Den sista modellen Ts var 1927 modeller. Vid den tiden avbröts, mer än 15 miljoner Modell Ts hade producerats. Medan den stora majoriteten inte längre existerar, de är populära bland samlare och är ett måste för någon historisk samling av tidiga bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112228.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.