Smart Car Engine Historia

Sedan förhandstitt på 1998 Paris Auto Show, har Smart Car och dess innovativa, tre-cylindrig, turboladdad bakmonterad motor vunnit försäljning över hela världen. Smart Car finns nu i många delar av världen, inklusive USA, Kanada och Japan, tillsammans med EU, där den först marknadsföras. Prototyper

Användningen av en tvåtaktsmotor, tre-cylindrig motor går tillbaka åtminstone så långt som till 1950-talet, när Saab företaget utvecklat en serie av sportbilar med en liknande typ av motor. Saab börja sitt företag genom att göra flygplansmotorer, sedan efter andra världskriget gått över till tillverkning av bilar. På 50-talet, producerade Saab några mycket snabba sportbilar som används två-Stoke, tre-cylindriga motorer. Senare utvecklade Saab också tvärgående monterade tre-cylindriga motorer, men de som drivs på bensin och inte diesel. Dessutom var de inte turboladdad.
Viktigt Merger

År 1994 samarbetade Swatch Company, en schweizisk tillverkare av klockor, med Daimler-Benz att börja design på en ny bränslesnål, lätt bil. År 1997 uppstod en prototyp som blev föregångaren till Smart Car. Den grundläggande utformningen av den ursprungliga motorn har bara förändrats något under de första tolv åren av produktionen.
Variationer

ursprungliga tvåtakt, trecylindrig motor har utvidgats till att producera mer makt, men det är fortfarande turboladdade och tvären monterad på bakaxeln. Det finns även en bensin version av bensinmotorn tillgängliga, liksom som en hybrid modell som kan laddas upp från en elektrisk ström.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105102.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.