Symtom som kamkedjan som hoppas

kamkedjan eller kamrem gör din körning. Den enda skillnaden mellan en kamrem och en kedja är att banden är gjorda av gummi, medan timing kedjorna är metall kedjor. Kedjan ansluter och synkroniserar kamaxeln och vevaxeln, samtidigt reglerar förbränningen i din förbränningsmotor. I vissa motorer, spelar den en styrande roll i andra system, såsom vatten-och styrservo pumpar. Om det har hoppat eller blivit annars ineffektiv, kommer det att bli svårt att missa. Motor Stall

Om kamkedjan har hoppat, är en omedelbar symptom som din motor inte fungerar. Kedjan hjälper till att reglera bilens interna tändning, så om kedjan har hoppat din motor helt enkelt inte kommer att fungera.
Skrammel

skillnad kuggremmar, som bryter tyst kommer timing kedjorna gör ljud innan de hoppar eller på annat sätt inte. Var uppmärksam på klapprande ljud som uppstår när man ökar takten, saktar ner, eller att sista bara en liten stund efter att du slår din motor över. Dessa är alla instanser i vilka den hastighet med vilken din motor, och i förlängningen din kamkedjan, roterar. Det är under dessa förändringar att motorn kommer att ha mest problem med att gripa tänderna den roterar på om det fungerar sin väg mot hoppning.
Alltför olja Förluster

Om din bil brinner genom en ovanligt hög mängd olja, så kan det vara ett tecken på att bilens motor inte fungerar korrekt. Eftersom kamkedjan spelar en viktig roll i regleringen av motorns funktion, kan detta vara ett tecken på att det är något fel med kamkedjan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133658.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.