Vilka är orsakerna av blåst huvudet packningar för bilar?

En blåst topplockspackning är en av dessa bilar diagnoser ingen vill höra. Det beror på en trasig topplockspackning för med sig en rejäl reparation räkningen. Räkningen blir värre om skador har uppstått på andra delar av motorn tillsammans med packningen. Men det är möjligt att minska risken för en blåst topplockspackning genom att förstå vad som orsakar en sådan katastrofal problem. Funktion

topplockspackning sitter mellan motorblocket och topplocket. Dess funktion är att förhindra motorns kylvätska och olja från blandning och för att täta förbränningsprocessen i motorn. Den processen orsakas av topplockets ventiler som öppnar och stänger, så låter luft och gaser i cylindrarna. Utan topplockspackning, skulle de brännbara gaserna läcker ut ur motorn och beröva den dess makt.
Orsaker till Blowing

Den främsta orsaken till topplockspackning misslyckande är motorn överhettas, enligt Mobiloil.com. När en motor överhettas, motorblocket och huvudet expanderar för mycket, vilket kan skada packningen. Men motorn överhettas är det inte den enda anledningen till att packningen. Pre-tändning, eller detonation, är den näst vanligaste orsaken, som kan sila ventiler, kolvar och topplockspackning. Detta tillstånd orsakas av att motorn är ur tiden. En överhettad motor kan också leda till förtändning och detonation problem.
Identifiering

En blåst topplockspackning är oftast lätt att upptäcka. Ett symptom är stora mängder vit rök från avgasröret. Du kan också se kylmedel kommer ut från avgasröret. Att hitta en mörk, diskmedel vätska i motorn och kylsystemet är ytterligare ett tecken på en trasig topplockspackning. Detta händer eftersom den blåsta packningen tillåter kylvätska och olja att blanda. Om du misstänker att en blåst topplockspackning, kolla oljestickan att se hur oljan ser ut.
Repair

Reparera en blåst topplockspackning är jobbigt och dyrt som kräver större motor operation av en kvalificerad mekaniker. Det är på grund av packningens läge i motorn. Det ligger mellan motorblocket och topplocket. Därför, för att ersätta en billig del som packningen, måste mekanikern genomgå en stor uppgift att ta bort huvudet från resten av motorn. Resultatet är oftast en reparation räkningen för flera hundra dollar. Addera Prevention

Medan en blåst topplockspackning är en viktig motor problem, kan du hjälpa till att förhindra att det inträffar . Det bästa sättet är att hålla bilens kylsystem i toppform. Se till att den alltid har rätt mängd kylvätska och vara säker på att slangarna är bra. Se också till att motorn är tidsinställda korrekt och i gott skick. Förebyggande åtgärder är nyckeln, eftersom en topplockspackning kommer sällan blåser helt enkelt på grund av ålder eller normalt slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133538.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.