Hur du ändrar den bakre änden Fluid

Inne i bakre differential bak-wheel-och fyrhjulsdrivna fordon sitter ett nätverk av växlar skyddas av tungt olja. Värme byggs inom differential medan du kör. Värmen gör att oljan att bryta ner och förlora sina skyddande egenskaper. Tillåta nedslitet olja att stanna kvar i den bakre orsakar de interna redskap att bära, särskilt när fordonet startas eller när transmissionsväxlingar. Byte av differentiella olja med jämna mellanrum håller interna växlar skyddas. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
3/8-tums spärrskaft
Differential
Oljepump
Visa fler instruktioner
1

Säkra fordonet genom att lägga i parkeringsbromsen.
2

Skjut ett oljetråg under differentialhus, beläget i centrum av bilens bak. Låt bilen stå under tre till fyra timmar om fordonet är varmt.
3

Vrid nedre avloppet motsols med en hylsa fäst en 3/8-tums spärrskaft. Ta den lossade skruven från differentialen. Fluiden kommer att börja flyta bakifrån. Låt all olja rinna bakifrån. Montera bulten tillbaka i differentialhuset.
4

bort oljepåfyllningsskruven --- ligger högre på differentialhus --- genom att vrida det moturs med sockeln och spärrskaft.

5

Vrid av locket på en burk differential olja genom att vrida det moturs för hand. Bifoga en oljepump till öppnandet av oljan kan.
6

Skjut på slangen på oljepumpen in oljan fylla öppningen. Pumpa handtaget av oljepump för att fylla den bakre med olja. Sluta fylla när olja sipprar ur påfyllningshålet.
7

Thread oljepåfyllningslocket i öppningen av den bakre änden. Dra åt skruven med hylsan och spärrskaft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132917.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.