Hur byta olja på en Hyundai Sonata 3.3L

Enligt fordonstillverkare, bör din Hyundai Sonata har sin olja bytas var 3000 miles för att upprätthålla en ren motor. Oljan håller de rörliga delarna av motorn lubed också. Oljefiltret skall bytas tillsammans med oljan. Filtret samlar skräp i oljan och hindrar den från att nå och skada motorn. Gör dina egna oljebyten är ett uppdrag som de flesta människor kan göra ett säkert sätt med ett fåtal vanliga verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
HP-1004 oljefilter
butik trasa
Funnel
Sex liter 10W30 olja
Visa fler instruktioner
1

Placera domkraften under främre delen av fordonet under ramen. Palla upp bilen tillräckligt för att skjuta jack står under varje sida bakom hjulen. Sänk bilen på läktaren. Detta hindrar bilen från att falla på dig och förhindra skador om uttaget misslyckas.
2

glida under din Sonata och lokalisera oljetråget i främre mitten området. Placera drain pan under oljetråget och skruva ur proppen. Tillåt all den gamla oljan rinna i pannan. Torka bort överflödig olja och byt pannan kontakten.
3

Skruva av oljefiltret sitter på sidan av motorn med oljefilternyckel. Placera den gamla filtret öppna sidan nedåt i dräneringstråget också. Torka av olja från filtret hamnen och skruva i det nya oljefiltret. Använd filtret skiftnyckel för att säkra den sitter på plats. Det bör vara tillräckligt tätt att det inte kan lossas för hand.
4

Dra ut från under bilen och palla upp bilen tillräckligt för att dra jack står ut från under varje sida. Släpp domkraft och sänka bilen tillbaka till marken. Öppna förarsidans dörr och dra huvfäste.
5

Öppna din huva och leta reda på "Motorolja" cap nära framsidan av motorn bredvid oljestickan. Skruva av locket och sätt tratten in till hamnen. Detta kommer att förhindra att spilla olja över din motor. Häll i ny olja ersätter då den "Motorolja" locket ordentligt.
6

Starta din Sonata och kontrollera att det inte finns några oljeläckor. Stäng av motorn. Dra ut oljestickan och torka av den med trasan. Sätt tillbaka den och dra ut den igen och kontrollera oljenivån på slutet. Det bör nå "Full" märke. Om den inte gör det, tillsätt mer olja och kontrollera igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133170.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.