Olika vikter av konventionell olja

Alla konventionella motoroljor har en viskositet eller vikt rating. Denna klassificering är oljans förmåga att smörja vid vissa temperaturer. Under år tidigare, var det främst rak olja som bara hade en rating, för närvarande finns det två betyg för alla oljor, kalla och varma. Skillnad

De kalla och varma betyg är helt annorlunda, men är oerhört viktigt. Den kalla Betyget är numret innan "W" på flaskan. Ju lägre rating, desto bättre flyter i kallt väder. Efter "W" är betyget vid 210 grader F. Ju lägre siffra desto bättre flödet men mindre smörjning.
Fördelar

Förutom flödet och smörjegenskaper, viskositeten betyg har andra fördelar. Den varma Betyget är fokuspunkten eftersom det är där alla de andra fördelarna spelar in. Den lägre betyg flyter lättare så det kan förbättra bränsleekonomin och lägga mindre belastning på en oljepump. Den högre betyg är en tjockare olja. Det kommer att absorbera värme bättre samt läcka långsammare bör du ha ett oljeläckage någonstans.
Cons

lägre rankade oljan bryts ner snabbare och inte sprider värmen mycket bra. Den högre viskositet olja är svårare att strömma genom oljepassager och skapar ytterligare friktion. Detta sänker bränsle ekonomi och sätter påfrestningar på oljepumpen
Vikter
p Det finns många olika vikter tillgängliga, de vanligaste är:. 0W20, 0W30, 5W20, 5W30 , 10W30, 10W40, 10W50, 15W40 och 20W50.
SAE

SAE olja är en rak stil olja som inte har egendom förändringar vid olika temperaturer. Det används inte mycket idag, men du kan fortfarande hitta SAE30 SAE40 på hyllorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132703.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.