Hur du jämför 12V till 6V djupurladdningsbatteri

Djupurladdningsbatterier liknar den standard bilbatteri förutom de främst används i fartyg, golfbilar och elrullstolar. Djupurladdningsbatterier är konstruerade för uthållighet, medan ett bilbatteri är utformad för att producera höga ampere som krävs för att dra runt en bilmotor. Wiring två 6-volts djupcyklingsbatterier i serie för att producera 12 volt görs ofta eftersom uthålligheten av de två 6-volts batterier i allmänhet är större än en enda 12-voltsbatteri. Den övergripande utformningen av de 6-volts-och 12-volts batterier är densamma, men det finns några viktiga skillnader. Instruktioner
1

Sätt ett 6-volts och en 12-volts djupurladdningsbatteri sida vid sida så att du kan visuellt undersöka och jämföra dem. Placera batterierna på en stabil arbetsyta, eftersom de är ganska tung.
2

Titta på storleken på de två djupcyklingsbatterier. Den 12-volts batteri är längre, bredare och djupare än den 6-volts batteri. Detta beror på att den 12-volts batteri måste producera mer energi och därför måste vara större.
3

Undersök toppen av varje djupurladdningsbatteri. Det 12-volts har sex plastkapsyler, medan 6-volts batteri har endast tre caps. Under locken är battericellerna som innehåller bly tallrikar och vätska. Varje cell producerar 2 volt så behöver du tre celler för att producera 6 volt och sex celler att producera 12 volt.
4

Undersök etiketter på båda batterierna. Etiketten på det större batteriet listar ut som 12 volt medan etiketten på mindre batteri listar 6 volt. Ytterligare undersökning av etiketterna säger de ampere som varje batteri är kapabel att producera. Generellt producerar 6-volts batteri ca 50 procent av de ampere som den 12-volts batteri genererar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131642.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.