Vad Är överföringssystemet i en bil?

Den systemansvariga i en bil hänvisar till de kollektiva delarna som fungerar tillsammans för att överföra kraften från motorn till hjulen på bilen, vilket gör att bilen att växla till början bilen och under körning, för att driva fordonet. Genom att ansluta och koppla bort motorn till och från systemet och överföra motorns effekt, möjliggör överföring av motorn för att flytta bilen framåt och bakåt, och snabbare. Överföringssystemet, som tillåter fordonet att växla för att kunna utföra sitt jobb, består av kopplingen, växellådan, kardanaxeln, differentialen och axeln. Koppling

Kopplingen är den sammanbindande mekanismen mellan motorn och resten av överföringssystemet. Kopplingen interagerar med motorns svänghjul, engagerande med denna för att driva transmissionen och urkoppling när överföringssystemet behöver mindre kraft från motorn eller ingen alls. Kopplingen kopplar i och ur med motorn när bilen står stilla och /eller i rörelse, och placeras i handling genom en pedal under foten av föraren av bilen.
Växellåda

bilens växellåda är bokstavligen en låda som innehåller de redskap som vänder drivaxeln och befogenheter hjulen på bilen. När kopplingen är inkopplad, är motorns effekt överförs till växellådan, vilket ökar vridmomentet samtidigt minska motorns varvtal. Överföringen propeller
Propeller Shaft

axeln sträcker sig från växellådan till "levande axel", vilket innebär axeln som håller den faktiska enheten av fordonet. Till exempel, om bilen är bakhjulsdriven, är bakaxeln den levande axel.
Differential

är den sista länken i kedjan av överföring element som tar kraften från motorn innan de överförs till hjulen och låta dem snurra i olika hastigheter (därav namnet - differential). Differentialen gör detta genom att dividera kraften mellan de två delarna av axeln.
Axel

Fordonets axel är axeln som håller hjulen i rätt läge för att att arbeta med varandra och för att kunna använda effekten som sänds från motorn lika. I vissa transmissionssystem, är axeln en del, men i andra finns det två axlar per hjul, var och kontrollerande ett hjul. Och, är den axel som inte alltid fixerad till hjulen - i vissa fall, är axeln hålls på plats medelst lager eller bussningar. En axel som inte överför kraften till hjulen kallas en död axel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129595.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.