Olika sätt att ladda ett bilbatteri

För hur lite ett batteri används i din bil --- endast när startmotorn motorn dras igång --- dess misslyckande kan bara betyda en sak: Du är fast. Lyckligtvis kan de flesta moderna bilbatterier tar en avgift och föras tillbaka från de döda så att din bil kommer att starta nästa gång du vrider om nyckeln. Beroende på märke på din bil och utrustning finns tillgänglig, det finns flera alternativ till att få volt strömmar tillbaka in i ditt batteri. Batteriladdare

bästa och rekommenderade sättet att ta ut ett dött bilbatteri är med en batteriladdare. Dessa laddare ansluta till batteripolerna med krokodilklämmor och överföra ström från en strömkälla tillbaka i ett dött batteri. Denna infiltration process är inte omedelbar och kan ta upp till en timme beroende på vilken typ av laddare. Laddare finns i storlekar som sträcker sig från kommersiell kvalitet som finns i en professionell garage som kontakten i ett uttag för att dra sin ström till bärbara versioner som kan lagras i en bils bagageutrymme som drar ström från en pre-laddat batteri eller via en annan bilens tändare ingång. För att undvika att få en chock när du använder en laddare, måste operatörerna ansluter minuspolen först, ansluter till den svarta terminalen innan du ansluter till den röda.
Jump börjar laddas
< p> Den vanligaste metoden som används för att starta en bil med ett dött batteri kommer också att ge en laddning till en sliten man. Även om du behöver ett par startkablar och en vän med en bil med tillräckligt med elkraft för att veva din starter att få din motor igång, när din motor är igång, kommer din Serpentine belt skapa ström från din generator. En bilens generator ger elektrisk ström när motorn är igång och, vid drift tillräckligt länge, producerar tillräckligt överskott el för att ladda ett urladdat batteri. En lång bilresa kan ge ditt batteri el den behöver fyllas på. Som med laddningen av ett batteri, koppla startkablar till en jordad punkt på motorblocket innan sluter kretsen genom att ansluta kablarna till de röda terminalerna.
Tryck på Start för att ladda

Ägare av manuella tramsmission fordon behöver inte extra utrustning för att starta sin bil när batteriet är dött. Placera bilen i friläge och tryck tills det rullar 3-4 mph. Placera bilen i växel genom att koppla in kopplingen, om hjulen snurrar tillräckligt snabbt, kommer det att tvinga motorn att vända på egen hand. Bilen kan sedan köras som generatorn laddar batteriet på samma sätt som om inleddes med startkablar. Tiden Addera Solar Charger

, bilbatterier kommer förlorar sin laddning om bilen inte har kört. Ägare av bilar som inte planerar på att driva dem tillräckligt ofta för att hålla batteriet fyllas på av generatorn kan bifoga en sol laddare för att mata ström till en batteriets minnesceller. Solar laddare vanligtvis inte konstruerad för att ladda ett urladdat batteri nog att starta en bil, utan bibehålla en avgift under en lång tid och ger inte mycket i vägen för överström.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127169.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.