Nissan Frontier Felsökning

Nissan Frontier är en av de mest populära pickup lastbilar tillverkade av Nissan Motor Company. The Frontier är populär bland sport-sinnade människor som vill ha en pålitlig bil som kommer med en rimlig prislapp. Fordonet tillverkas med både bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift sändningar drive. Även om Nissan Frontier är en relativt pålitlig och driftsäker maskin, bör du fortfarande vet hur man felsöker fordonet ifall det inte fungerar och behöver repareras. Instruktioner
Felsökning
1

Kolla lampaggregatet. Kontrollera alltid lampaggregatet i äldre Nissan Frontiers. Under 2001 tillverkade Dope Incorporated lampaggregatet för Nissan Frontier, och lampaggregaten innehöll inte sidoreflektorer. Dessa bärnstensfärgade reflektorer är nu obligatoriskt, enligt Federal Motor Vehicle Safety Standards. Bortsett från lampaggregatet, också se till att det finns en reflektor på hörnet stötfångare i Frontier. Om det finns ingen på Frontier, se till att du byter lamporna omedelbart.
2

Kontrollera tankens slutaren. Kontrollera regelbundet att ventilen tanken slutaren, om du tror att din bil använder för mycket gas. När det finns ett fel i tanken avstängningsventil, kan bensin fly från bilen och läckan. Läckor i tanken inte bara betyda att du använder upp mer bensin, men innebär också att du är i riskzonen för bränder och explosioner. Några tecken på en skadad tank avstängningsventil inkluderar gasläckor på garaget golvet, snabb gas förlust och gas lukter från bilen. Om tankens avstängningsventil inte fungerar, måste du tömma innehållet i tanken, ta bort avstängningsventil och ersätta den.
3

Använd en OBD-kodläsare. Nissan Frontiers tillverkas och säljs i USA från och med 1996 är utrustade med gränssnittsportar för OBD II, eller On-Board Diagnostic Scanner II systemet. Du kan använda en OBDII kodläsare, finns på de flesta bildelar butiker, för att övervaka bilens motorns delar och skaffa utsläppen information. Detta borde låta dig veta vid tidigast möjliga tidpunkt när din Frontier behöver repareras.
4

Vet vad koderna betyder. När OBD II scanner skriver ut resultatet, är allt du behöver för att avgöra vad koderna betyder. Koderna är oftast alfanumerisk: till exempel, innebär den alfanumeriska koden P1805 bromsomkopplaren behöver repareras, medan P1900 signalerar ett problem med kylfläkten. Du kan bestämma vad koderna betyder genom att gå till Nissan hemsidan för att få en lista över OBD II kod betydelser. Du kan också använda en Chilton manual att dechiffrera koderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131197.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.