Felsökning Dålig gas körsträcka

Priset på gas kan ha kommit ner från sin rekordnivå på sommaren 2008, men när du betalar över $ 3 en gallon är det fortfarande dyrt och du måste försöka att få mest för dina pengar. Om du får dålig gas körsträcka bör du undersöka några saker eftersom du kommer förmodligen att upptäcka att du kan förbättra den. Se din bruksanvisning att hitta alla komponenter som du inte är bekant med. Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Leta luftfiltret i motorn och kontrollera dess färg. Ett rent filter är vitt eller svagt benvitt, så om ditt filter verkar tråkig och visar tecken på att vara smutsigt och igensatt bör du ändra det, eftersom det kommer att påverka luftflödet. Dåligt luftflöde genom motorn kommer att minska antalet miles per gallon du får.
2

Kontrollera tändstiften efter tecken på korrosion. Även om de verkar okej bör du ändå ändra pluggar minst en gång om året. Dåligt tändstift betyda att din motor har att använda mer gas för att starta.
3

Kontrollera att däcken är pumpade till det tryck som rekommenderas i din instruktionsbok. Överfyllt liksom för lågt lufttryck minskar bränsle körsträcka som du får.
4

Kontrollera att du använder det bränsle som rekommenderas av tillverkaren. Det kommer förmodligen att behöva vanlig blyfri men instruktionsboken kommer att berätta vilken typ av bensin kommer att få bästa resultat från motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129129.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.