United States Smog testkrav

United States Environmental Protection Agency är ansvarig för att reglera fordon och motorer utsläpp. EPA har ett pågående mål att skydda folkhälsan och miljön från farliga luftföroreningar. Clean Air Act ändringar i 1990 gav detta federal myndighet sin behörighet att övervaka de stater med avseende på utsläpp. Kalifornien är den enda stat som har rätt att fatta sina egna utsläppsnormer. De andra stater kan välja att genomföra antingen Kaliforniens standarder eller de federala regler. Men de grundläggande smog testkrav är ganska lika i de flesta stater. Fordon År

I stater som Delaware, fordon tillverkade 1967 och tidigare behöver inte ha ett utsläpp inspektion slutförts. Bilar och lätta lastbilar från 1968 till 1980 måste underkasta sig en ledig utsläpp kontroll, medan fordon 1981-1995 måste genomgå en två-speed test. Ägare av fordon från 1996 till sex år mindre än innevarande år måste ha en ombord diagnostiskt test. Slutligen, är fordon som är fem år gamla och mindre undantas från utsläpp inspektioner. De flesta stater kräver emissionsprovning minst vartannat år.
Tomgångstest

Äldre bilar och lastbilar som tillverkas mellan 1968 och 1980 måste underkasta sig en ledig utsläpp kontrollera. Denna typ av test är snabbt, oftast tar längre än en minut. Emissionen tekniker krävs för att placera sonden i bilens avgasrör vid testets början. Detta är en snabb procedur för att prova avgasutsläpp från fordonet.
Two-Speed ​​Test

en tvåväxlad prov krävs för fordon från 1981 till 1995. Emissionen tekniker krävs för att genomföra testet i två faser. Den första fasen behöver varvgivare att vara på huvan under du ökar motorns varvtal till 2500 RPM för den andra delen av förfarandet. Detta test tar normalt ca 2 1/2 minuter att slutföra.
On-Board Diagnostic Test

Utsläppsrätter tekniker utför ombord diagnostiska test på de flesta 1996 och nyare fordon . Denna typ av avgasutsläpp analys kontrollerar bilens datoriserade systemet motorstyrning. Ägare av fordon som är utrustade med OBDII teknik kan förvänta utsläppen tekniker för att hämta information om fordonets utsläpp med hjälp av en datalänk kabel och andra moderna förfaranden.
Underlåtenhet Krav
p Om ett fordon inte klarar sina utsläpp inspektion, är fordonets ägare som krävs för att göra nödvändiga reparationer innan det är berättigat till förnyad inspektion. Alla fordon i USA måste slutligen passera ett utsläpp kontroll om ägarna vill få registreringen. Fordon som inte har klarat inspektionen är inte tillåten på allmän väg, och ägarna kommer att ticketed om de fångas drift av sådana fordon. Undanta fordon, naturligtvis, inte faller in i denna kategori.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130282.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.