Vad är skillnaden mellan en Idler & en Spännare ?

Idlers och spännare är remskivor som oftast förknippas med motorns remsystem av en bil , även om de används i många andra tillämpningar . Lättingar och spännare är lika på många sätt , men har ett par viktiga skillnader . Rullställ ämnar

En medlöpande är en remskiva som används för att omdirigera en drivrem eller att ta upp slack . När en drivrem behöver flyttas från ett område till ett annat en medlöpande används ofta för att åstadkomma detta . Till skillnad från de flesta andra remskivor , ger mellanhjulets inte makt till någonting utan bara snurrar fritt .
Spännare ämnar

spännaren används för att hålla trycket på en rem som är används för att driva remskivorna. Spännaren är en fjäderbelastad remskiva som håller remmen hårt i de andra blocken i drivsystemet . Att vara fjäderbelastad , är spännaren också kunna böjas så att en del ger till systemet , vilket minskar belastningen på bandet .
Idler och Spännare Felsökning

Både frilöpande remskivor och remskivor sträckare sker normalt med tätade lager som kan misslyckas och behöver bytas . Misslyckade lager i antingen remskiva gör ofta ett gnisslande eller skrapande ljud , och skivan kan också ses att vingla . En lös rem kan vara ett tecken på en misslyckad eller inte spännaren mekanism .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127677.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.