Min Cadillac Kommer inte Skift När Cold

Cadillac och många större - motor bilar ibland uppleva en försening eller underlåtenhet att flytta när den är kall . Även om det kan kännas som ett stort problem , är detta normalt lätt att fixa . Transmission Funktion

Den automatiska växellådan är en delikat , komplex och dyr del av din Cadillac . Det är ansvarig för att överföra kraften från motorn till drivhjulen på din bil medan du justerar för hastighet , acceleration , lutning och många andra faktorer .
Orsaker till transmissionsfördröjning
< p > Kallt väder orsakar ibland transmissionsolja ( smörjmedel ) inom den automatiska växellådan att stelna och därför inte flöda fritt genom hela växellådan och korrekt smörja växellådor och kopplingar . När detta inträffar , kan transmissionen fastnar , vilket kan resultera i en märkbar fördröjning i att skifta eller ett misslyckande att flytta alls förrän bilen värms tillräckligt för att låta vätskan rinna ordentligt .
överväganden

Ofta vätskan i din Cadillac transmission kommer att gå oförändrat för långt utöver den rekommenderade tidsramen . Denna äldre vätska förlorar viskositet och blir utsatt för frysning , vilket gör det ineffektivt i kallt väder . Detta kommer att resultera i ett misslyckande att flytta . En flush ut och utbyte av vätskan kommer vanligtvis åtgärda problemet . Om det fortsätter , kanske mer seriösa transmission problem existerar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129685.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.