Hur Wire en fläkt till en termostat

En fläkt kan vara ansluten till en termostat för att hjälpa till att reglera luftflöde och temperatur. Termostaten är vanligtvis insatt mellan kraftkällan och fläkten på en av de två kablarna som går mellan de dessa två enheter. När rätt fast, kommer fläkten att komma på när termostaten känner av ett visst temperaturområde. Konfigurationen diskuteras i denna artikel används ofta för kylsystem för bilar. Många HVAC kylsystem har en liknande konfiguration. I dessa system kraftkällan är växelström i stället för likström. Saker du behöver
12 DC elektriska kylfläkten
Termostat 12 Gauge röd elektrisk tråd
12 Gauge svart elektrisk tråd
Avbitartång
Trådskalare
Show Mer Instruktioner
1

Stäng av strömkällan vid källan under alla ledningar funktioner. Detta skulle kunna kopplas till terminalerna på ett 12-volts batteri eller stänga av huvudbrytaren på en power panel.
2

Leta fläktens terminalerna på termostaten. En bra referens är tillverkarens instruktioner som medföljer termostaten. Vanligen finns det två terminaler. De flesta enheter använder skruv-typ kontakter för enkel och säker anslutning.
3

Skär en svart tråd och två röda trådar. Strip 1/2-tums isolering av ändarna på varje ledare.
4

Anslut en av terminalerna på fläkten direkt till den negativa polen på strömkällan med den svarta kabeln. Anslut den andra terminalen hos kraftkällan till en av de två fläkt terminalerna på termostaten med hjälp av en av de två röda kablarna.
5

Anslut den andra fläkten terminalen på termostaten till den andra terminalen på fläkt med andra röda kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128859.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.