Flathead Engine Performance

en vanlig motor erbjuder en annan nivå av prestanda än andra förbränningsmotorer eftersom dess ventiler är placerade i motorblocket . Ventiler

Flathead motorventiler är vanligtvis på den ena sidan av cylindern. En kammare placerad på platthuvudet undersida är försänkt för att möjliggöra tallriksventiler att omväxlande lyfta att tillåta avgaser att lämna förbränningskammaren och för att släppa in bränsle-luftblandningen . Varje flathead motor ventil fungerar genom att trycka upp direkt , i motsats till en vanlig overhead - ventil motor, vilket kräver en mekanisk anordning för att fördela rörelse från vevhuset till huvudet av cylindern .
Hastighet

Flathead motorventiler stänger och öppnar snabbt på grund av deras enkla utformning och brist på nödvändig läggas redskap . Denna konstruktion ger liten överlappning och förekomster i cykeln där avgaserna och intag ventiler är öppna samtidigt . Denna brist på överlappning gör att motorn kan erbjuda bättre låg rotationshastighet prestanda .
Längd

layout vanlig motor tvingar avgaser och intag gaser att passera vid ungefär 90 - graders vinkel mellan motor huvudet och blocket för att komma in och lämna cylindern. Denna konfiguration leder till sämre " andas " eller reducerad motorns prestanda under långa löptider vid höga hastigheter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128879.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.