Hur man läser ett VIN-nummer på ett fordon Motor

En VIN (Vehicle Identification Number) är en sekvens av tecken som används för att identifiera ett specifikt fordon och dess motor. Det finns tillfällen när man läser ett VIN-nummer på ett fordons motor är nödvändig. VIN-nummer kan användas av polisen för att kontrollera att ett fordon inte är stulen och är i besittning av ägaren. Department of Motor Vehicles använder också VIN-nummer för att hålla koll på den rättmätige ägaren. Genom att använda följande tekniker kan du enkelt läsa VIN-nummer på din bils motor. Instruktioner
1

Stäng av fordonets motor och låt den svalna om det är igång. Öppna huven på din bil och använd prop staven för att hålla den på plats. Leta upp motorn, vilket är den stora metallföremål i området i mitten.
2

Läs VIN-nummer på din bil genom att lokalisera ett 17-uppsättning tecken på framsidan av motorn.

3

Förstå vad alla tecken i ditt chassinummer menar. Det första tecknet i ditt VIN-nummer anger det land där fordonet gjordes. Det andra tecknet berättar tillverkaren. Den tredje visar fordonstypen. Fjärde till åttonde tecknet indikerar funktioner som kroppen stil, motortyp och modell.
4

Läs resten av tecknen i ditt VIN-nummer. Den nionde tecknet i VIN-nummer verifierar riktigheten av de andra karaktärerna. Den 10: e tecknet berättar årsmodell på din bil. Den 11: e tecknet avslöjar monteringsfabriken och den 12: e till 17: e tecken anger rätt typer av delar som en bil använder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128681.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.