Egenskaper & Funktion för Strålkastare

Strålkastare är bland de viktigaste säkerhetsanordningar på bilar. Arbeta strålkastare krävs enligt lag i de flesta länder på fordon nattetid eller under förhållanden där sikten annars skyms. Vissa länder, särskilt i Skandinavien, har också lagar som kräver strålkastare för att vara på under dagen. Framsteg inom strålkastare teknik under de senaste decennierna har ändrat sina egenskaper under åren. Vägbelysning

Vid mörkerkörning eller vid dåligt väder, kan det vara svårt att se vägen, speciellt när bort från stadens ljus. Strålkastare belysa vägen framför och även hjälpa till att varna för den strategi för mötande trafik. Dina strålkastare hjälpa andra ser dig, precis som de hjälpa dig att se andra. Denna funktion är användbar under dagen också, och varför vissa länder kräver strålkastare eller varselljus att vara på hela tiden. Ökad fordons synlighet är viktigast i förhållanden såsom regn, snö och dimma.

Strålkastarna kan utföra alla dessa tre funktioner med olika ljusstyrka nivåer som av föraren. Höga balkar låter dig se vägen när det inte finns någon mötande trafik. Du kan sänka balkarna till halvljus inställningen när trafiken metoder. Om bilen har en tredje inställning, kommer strålen att vara lägre än en gång och betytt för varselljus.
Hazard Warning och Sikta

Förutom väg hinder, trafik risker kan också komma från den sida av vägen. Wildlife strejker är en vanlig orsak till olyckor under natten körning i många delar av landet. Strålkastarna är riktade för att ge viss belysningen av vägen axlar, så att rådjur och andra djur kan ses och undvikas.
Bulb Typer

Halogen, Xenon och LED-strålkastarna är alla närvarande i bruk. Halogenlampor har funnits sedan 1960-talet. De ger anständiga synlighet och tycks inte alltför ljus för andra förare.

Xenon lampor först infördes 1991 på en BMW. De släpper ut upp till tre gånger mot bakgrund av sina halogenlampor motsvarigheter. Ljuset är mer nära i färg till den typ av ljus som våra ögon se under dagen. Detta bidrar till att begränsa överansträngning.

LED-lampor förbrukar mindre energi än andra glödlampa typer. De också skapa ljus som är ännu närmare i färg till dagsljus än Xenon lampor.
Ljusjusteringssystem

Xenon lampor, även kallad HID lampor, är ofta utrustade med automatisk balk utjämning. Detta innebär att vinkeln för strålen automatiskt kommer ändras beroende på faktorer som den aktuella vinkeln på bilen, för att minska bländning ses av mötande trafik.

Äldre bilar med halogenlampor, vinkeln på balken kan ändras genom att manuellt justera skruvarna i strålkastarenheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128174.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.