Hur veta när dina utslitna bromsbelägg

Bromsbelägg är viktiga komponenter i ett bromssystem. Bromsbelägg som är svåra att dynans yta kommer i kontakt med sådana bromsanordningar rotorerna att stoppa fordonet. Om bromsbeläggen är slitna, kommer de att vara mindre effektiv under bromsning. Det finns några sätt att berätta om dina utslitna bromsbelägg. Bromsbeläggens slitage indikatorer är ett verktyg byggt för att göra föraren uppmärksam på att bromsbelägg är i behov av utbyte. Det finns andra tecken att titta efter för att snabbt identifiera slitage bromsbelägg. Saker du behöver
Däck järn
domkraft
Jack står
Vise-grepp tång
13 millimeter skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyssna på ljud som kommer från dina rotorer under bromsning. Om det finns ett gnisslande ljud eller intermittent skrikande, då är det troligt att dina bromsbelägg är slitna till den grad att de behöver bytas ut. Indikatorerna på bromsbeläggen kommer i kontakt med rotorerna och orsakar ljudet som kommer att vara din första indikator på att dynorna är slitna.
2

Inspektera bromsbeläggen. Lossa muttrarna på framhjulen med ett däck järn. Lyft bilen med domkraften och placera pallbockar under ramen av fordonet. Ta bort muttrarna och hjulen från hjulbultarna.
3

Ta bort de två bromsok bultar på insidan av bromsok med en 13 millimeter skiftnyckel. Dra bromsok från rotorerna. Skjut bromsbelägg från väggarna i bromsoket.
4

Inspektera bromsbeläggen för att se om dynytan är för tunn för att ge tillräcklig bromskraft. Dynorna får bära indikatorer som ska sträcka sig till en punkt kortare än dynans yta. Om indikatorn sträcker sig förbi ytan av kudden, är dynan bärs till den grad att den behöver bytas ut. Jämför känslan av bromspedalen
5

när den trycks under inbromsning och när bilen är parkerad . Bromspedalen svar bör vara lika i båda fallen. Om bromspedalen studsar vid inbromsning, är detta en indikation på att dynorna är otillräckliga för att stoppa bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125716.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.