Hur berätta om en tändspole är dåligt

Tändspolar skicka el från distributören till tändstiftet för att göra bilen köra . Tändspolar är kända för att missa efter en tid . Testa dem för att säkerställa att de fungerar är en snabb process som kan göras i fem till tio minuter . Testning för Spark

En korrekt underhållen bil bör fungera med en stadig räckvidd på ca 1.000 varv. Om , medan bilen är i viloläge , kommer bilens varvtal dopp eller kontrollera motorn ljus på eller blinkar , är detta ett tecken på en misständning . En misständningar kan betyda att det är något fel med antingen ett tändstift eller tändspole . Tändspolen är den del som ansluts till ventilkåpan på övre delen av motorn och löper tillbaka till tändstift kablar . Beroende på bilen , kommer det att finnas allt från fyra till 12 tändkablarna . Allt detta kommer att variera på motorns storlek .

Att testa om det finns gnista , stänga av bilen och , en efter en , testa tändspolen . Om du vill testa en tändspole , håll den nära kanten av spolen ingången på toppen av ventilkåpan . Har någon vända bilen till Till-läget men inte veva över . Om en liten gnista sänder från spolen till bilen då det innebär tändningen få en gnista . Gör detta till varje spole tills man inte skicka gnistan till kanten . Den som inte skickar ut en liten gnista när du slår bilen på indikerar att ingen el sänds genom den i tändstiftet och indikerar en dålig tändspole .
< Br > .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125635.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.