Hur Ren Glödstift

Glödstift i en dieselmotor fungerar lite annorlunda än tändstift i en bensinmotor. Glödstift förblir heta (ca 1000 ° C) hela tiden dieselmotorn är igång. Hög kompression i motorn orsakar inloppsluften för att värma upp som på grund av den låga förbränningstemperaturen av diesel, skapar förbränning när denna blandning i kontakt med glödstiftet. Dieselbränsle är inte så ren förbränning som bensin, som kan smutsa glödstiften, orsakar att motorn misständning. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Glödstiftshylsa
Rag
Aerosol bromsrengöringsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort pluggen kabeln från toppen av glödstiftet. Ta bara en tråd och rengör ett glödstift åt gången, eftersom de har en viss orientering i motorn. Dra försiktigt tråden boot rakt ut av pluggen.
2

bort glödstiftet. Sätt i kontakten glödstift på toppen av pluggen, se till att uttaget är ordentligt isatt hela vägen ner innan borttagning. Snap hylsnyckel på toppen av hylsan, växla hylsnyckel till "off"-läge, och vrid moturs för att ta bort glödstiftet från motorblocket.
3

Inspektera glödstift. Kontrollera elektrodavståndet på botten av glödstiftet för alla sotavlagringar, sot, olja eller annan typ av smuts som kan ha samlats på botten. Se till att elektroden inte är böjd eller flisas.
4

Rengör glödstift. Spraya kontakten med aerosol broms renare, ta bort all smuts och uppbyggnad. Torka av överflödig rest med en trasa och re-spray om det behövs. Tillåt glödstiftet lufttorka innan du sätter in den i motorn.
5

Byt glödstift. Sätt tillbaka pluggen i motorblocket och dra åt det så långt du kan för att se till att du inte är korsgängning motorblocket. Använd hylsnyckel bytte till "dra"-läge för att dra pluggen resten av vägen i en medsols. Använd en momentnyckel för att dra åt glödstiftet till sin slutliga åtdragningsmoment som anges i motorns bruksanvisning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127954.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.