Vad är en ljuddämpare Flap ?

Vissa bilar är utrustade med en ljuddämpare flik , även kallad en avgasspjället . Detta är en flik belägen inuti avgassystemet på en bil. Det kan förändra ljudet av en motor med lägre varvtal och minska utsläppen . Ljuddämparen flikar och Pollution Control

strängare normer för utsläpp från fordon har lett till ökad popularitet ljuddämpare klaffar . Flikarna reglera temperaturen på katalysatorn , gör det möjligt att prestera optimalt och minska utsläppen från fordon .
Ljuddämpare Flaps och ljudet av en motor

sex - och åtta - cylindriga motorer , nyare teknik gör cylindrarna ska stängas av när den inte behövs för att minska bränsleförbrukningen . Cylindern avstängning orsakar en förändring i motorljudet . Ljuddämpare flikar används för att göra fordonet fortfarande låter som den har en sexcylindrig eller åtta - cylindrig motor även när inte alla cylindrar är i drift .
Ljuddämpare flikar och Fuel Hastighetskompensering < br >

ljuddämpare flikarna kan också användas för att minska utsläppen genom att tillåta bränsle återcirkulation. Särskilt i dieselmotorer som tenderar att släppa ut mer föroreningar , kan ljuddämpare klaffar användas som en del av ett lågtryck recirkulerande system som kommer att minska bilens utsläpp .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128753.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.