Insprutare Specifikationer

Bränslespridare är vitala delar av ett fordons drift. De flesta bränsleinsprutare styrs av en bränsleinjektor dator som är installerad i fordonet. Denna dator beräknar den exakta mängden gas som krävs av motorn vid en viss tidpunkt, och sedan riktar injektorn att skicka gasen in i insugningsröret, där det exploderar och sätter igång driften av motorn. Bränslespridare brukar komma med en viss uppsättning specifikationer för att hjälpa konsumenterna att förstå hur injektorn fungerar. Att förstå dessa specifikationer kommer att bidra med att förstå en injektor. Impedans

Impedans är en mycket viktig bränsleinsprutning specifikation. Impedansen anger hur mycket motstånd som bränsleinjektom s magnetventiler wirings. Bränsleinjektorer finns i två huvudtyper när det gäller impedans: låg och hög. Låg impedans bränsleinsprutarna också kallas strömbegränsande bränslespridare. Vanligtvis spridare med denna impedans ger mellan 1,7 och 3,0 ohm motstånd. De ger snabbare starttiderna. Hög impedans bränsleinjektorer visar 12 till 16 ohm av motstånd. De kan köra svalare och därmed håller längre.
Dystyp

Munstyckstyp refererar till stilen av öppning genom vilken bränslet levereras till insugningsröret. Bränslespridare har tre huvudsakliga typer av munstycken: tapp, skiva och boll. Pintle-stil munstyckena är de vanligaste. Flödet av elektricitet orsakar en avsmalnande nål för att flytta, vilket tillåter bränsle att urladda genom en öppning. De har varit i bruk i över 30 år. Disc-stil munstycken finns i två subtyper: Bosch och Lucas. Bosch disc-stil munstycken använder samma grundkoncept som tappen men använder en platt skiva istället för en konisk nål. Lucas disc-stil bränsleinjektorer begrava skivan djupt inuti munstycket kropp, skenbart för att minska vikten på aggregatet och leda till att processen tar mindre tid. Ball-stil munstycken använder en boll-och-socket design för det rörliga blocket
Anslutningstyp

Bränslespridare kommer med två typer av elektriska anslutningar.: L-Jet-och D-Jet. D-Jet pluggar användes 1967-1973, men sedan 1974 de allra flesta injektorer har använt L-Jet pluggar. Flera japanska tillverkare började också tillverka sina egna typer av pluggar i slutet av 80-talet, med hjälp och oval design.
Factory Flow Betyg

Betyget fabriken flöde av en bränsleinsprutare är en mätare på den hastighet med vilken bränsle går genom varje injektor. Denna siffra ska multipliceras med antalet injektionsmissbrukare i en motor för att få en korrekt uppfattning om mängden bränsle som rinner genom insprutningssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127592.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.