Hur Grind broms rotorer

När allmänt underhåll sker på ett fordons bromsar, det vanligtvis innebär ett enkelt byte bromsbelägg. Under dynan ersättning, bör rotorerna också kontrolleras för skador. Om de måste repareras men skadan är inte illa nog att kräva fullständig ersättning, kan rotorerna vara återuppstått. Detta innebär ansiktet av rotorn - den del bromsbeläggen skaver mot att stoppa fordonet - kommer slipas ned så att ytan är slät och nivå. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Socket Piece skiftnyckel
tråd
On-bil broms svarv
Rag
Visa mer Instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant, jämnt underlag. Aktivera parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på hjulet som behöver repareras genom att vrida rörtång 1/2-turn på varje mutter.
2

Placera domkraften under ramen i slutet av fordonet som behöver arbete. Lyft bilen fram och placera pallbockar under axlarna. Slutför bort muttrarna. Avlägsna hjulet.
3

bort bromsoket genom att ta ut de två fästbultarna med en hylsnyckel. Häng bromsoket från en del av axeln med en bit ståltråd så att den inte skadas under rotorns renovering.
4

Push och dra mot rotorn. Om rotorn inte är robust, lyft axeln med en domkraft och placera en andra pallbock under den för att fungera som ett stöd.
5

Fäst på bilen broms svarv till rotorn. Slå svarven på och vänta på att den till slut. Ta svarven och torka rent med en torr trasa.
6

Sätt tillbaka bromsoket. Placera däcket igen och dra åt muttrarna flesta av vägen ner. Låt bilen av domkraften står och sänk ner den till marken. Dra åt muttrarna hela vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127252.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.