Vad är en DSG-växellåda ?

En växellåda , också känt som ett transmissionssystem , är ansvariga för att sända mekanisk energi i en bil . En typ av specialiserade växelsystem är DSG , eller Direct Shift Gearbox . Definition

En DSG växellåda är en manuell dubbel koppling växellåda system som är elektroniskt styrd . En DSG-växellåda kan erbjuda automatisk eller manuell växellåda .
Process

DSG växellåda huvudsak består av ett par av manuella transmissioner med två kopplingar som finns mellan dem . En växellåda styr udda hastigheter , eller den första , tredje och femte växeln . Den andra växellådan styr andra, fjärde och sjätte växel . Kopplingen engagerar udda växellådan när bilen startar , sätta bilen i första växeln , och växlar mellan udda och jämna växellådor som bilen tar fart . När en koppling öppnas , stängs den andra kopplingen automatiskt. Den DSG växellåda innehåller en datoriserad styrenhet , vilket bidrar till att avgöra när du ska växla baserat på hastighet .
Fördelar

Fördelar med en DSG-växellåda är förmågan att slutföra nästan ögonblicklig växling för maximal motorprestanda . DSG Växellådor kombinerar också automatisk växling av en automatisk växellåda med snabb gasrespons tid för en manuell växellåda .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127232.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.