Vad är en Valve Lash?

Ventilglappet är den mekaniskt glapp i ventilen tåg mellan kamaxel och ventil i en förbränningsmotor. Ventilglappet är vanligen ca 10/1, 000 av en tum beroende på motorns specifikationer. Ventilspel är avsedd att ge den största mängden ventilöppning på den högsta punkten av kamaxelns lob och säkerställa att ventilen tätt är stängd på den låga delen av kamaxelns lob. Ventilglapp justering är nödvändig underhåll för motorer utan hydrauliska ventillyftare. Kompromiss Ställa

En av de mest komplexa frågor inneboende till förbränningsmotorer är att deras egenskaper förändras beroende på temperatur. Eftersom olika metaller och olika former av metall expandera i olika takt, kan spelen mellan rörliga metalldelar variera kraftigt när motorn närmar sig sin optimala arbetstemperatur. De flesta motorer är avsedda att arbeta effektivt och tyst, inte att binda, och har en lång livslängd körs vid denna temperatur. Alla dessa överväganden beaktas vid fastställandet av en inställning ventilspel, eftersom clearance varierar på olika motortemperaturer.
Hydrauliska ventillyftare

Hydrauliska ventillyftare började bli dominerande på femtiotalet som bilen-köpa allmänheten krävde mer mjukhet och förfining i deras auto motorer. Hydrauliska ventillyftare använder motorns oljetryck för att etablera en kontinuerlig noll dimension ventilglappet under alla förhållanden i auto motor. Medan ventilen är stängd, är den inre kolven av lyftaren lätt dragkraft mot tryckstången genom motoroljetryck för att eliminera alla clearance ventilstyrning. När kamaxeln hög plats kommer omkring, är den hydrauliska lyftaren fyllning hål täcks och lyften fungerar som en solid bit metall, och ventilen öppnas. Hydrauliska lyftare blir bullriga när de får pluggas.
Högpresterande

Hydrauliska lyftare lägga massa och komplexitet till motorer som komplicerar strävan efter hög prestanda. Därför är de flesta prestanda byggare använder solida lyftare, styvare ventilfjädrar, och robustare ventil delar träna som stötstänger och vipparmar. Dessa motorer har större toleranser i allmänhet, vilket är varför de är mycket bullrigare än fogliga motorer.
Överliggande kamaxlar

överliggande kamaxlar eliminera mycket av toppventil drivlina och med det mesta av variationen i de system mekaniska spelrum.
underhåll frågor

Icke-hydrauliska overhead ventilsystem behöva ändras eftersom motorerna slitage och ändra sina dimensionsegenskaper . De flesta tillverkare rekommenderar justera ventilspel med varmkörd motor, och kör, om det alls är möjligt, eftersom igen, är temperaturen den största enskilda problemet med ventilspel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124653.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.