Lägga Transmission Fluid till en Volvo Xc90

Volvo XC90 är klassificerad som en medelstor lyx crossover SUV. Beteckningen "crossover" talar till dess relation till personbilar chassi och drivlina. Volvo har en 4, 5 eller 6 växlad automatlåda i XC90. Överföringen kräver regelbundet underhåll för att inkludera upprätthålla rätt nivå av transmissionsolja vid alla tidpunkter. Körning Volvo med en otillräcklig nivå av vätska kommer att orsaka att transmissionen fungera felaktigt, orsakar onödigt motorslitage, låg bränsle körsträcka och slutligen överföring skador. Lägg transmissionsolja själv kontra att gå till en bensinstation, för att spara tid och pengar. Saker du behöver
handduk
Funnel
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Dra spaken Huvlås enligt Volvo XC90: s instrumentbräda. Spaken är placerad på förarsidan av instrumentbrädan. Flytta till motorrummet.
2

Reach i öppningen mellan huven och fordonets front och lyft spärren Huvlås öppna motorhuven.
3

Ta ur oljestickan transmissionsolja från hållaren till höger på motorn. Torka av mätstickan med handduken. Återgå pinnen till facket, vänta 10 sekunder och ta bort den för läsning.
4

Läs vätskenivån på mätstickan. Vätskan bör vara synliga mellan de två skårorna nära slutet av mätstickan. Om vätskenivån är vid eller under den lägre av de två skårorna (närmast änden av pinnen), är ytterligare vätska behövs.
5

Placera en tratt i oljestickan slot öppning och häll transmission fluid in i reservoaren.
6

Byt mätstickan och läsa vätskenivån en gång till. Om vätskenivån läser vid eller nära den övre hack i oljestickan, är vätskenivån tillräcklig. Om inte, byt tratten och tillsätt mer vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126638.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.