Hur man reparerar gummilisten på en vindruta

Gummit trim runt en bil vindrutan hjälper till att bilda en skyddande barriär som håller ut elementen. Ultravioletta strålar och ozon kommer så småningom leda till att gummit trim att försämras och förnedra. Gummi bleknar, hårdnar och spricker när den åldras. När detta händer med gummi trim runt vindrutan, kan du reparera den själv. Saker du behöver kommenterar: Mineral sprit
Rags
Auto rengörings-och avfettningsmedel
Låg slipdyna
Blue målartejp eller maskeringstejp
uretan täta och täta pistol
Gummi trim färgämne
Rubber Protectant
Visa fler instruktioner
1

Torka av gummi trim med lacknafta och en trasa för att avlägsna spår av oxidation.
2

Rengör gummi trim med en automatisk renare och avfettningsmedel. Detta avlägsnar fett, smuts och andra former av skräp som är skadliga för gummit. Köpa rengörings-och avfettningsmedel på en Biltema. Spraya gummi trim med rengörings-och avfettningsmedel och skrubba den med en låg slipverkan.
3

Tape från de omgivande områdena runt gummi trim med blå målartejp eller maskeringstejp.

4

Fyll i sprickor med en liten sträng av uretan täta. Släta ut täta med en fuktig trasa eller pensel. Torka bort överflödigt täta med en fuktig trasa. Låt täta att torka och härda.
5

Applicera ett färgämne coat gummi till trim för att återställa färgen. Använd en produkt som alltid svart. Gummi färgämne är lätt att använda och det återställer och smörjer gummi trim. Gummi trim färg appliceras med en skum applikatorspets. Håll flaskan upp och ner och låt spetsen bli mättad med färgämnet och sedan använda färgämnet till gummit trim. Låt färgen att torka. Upprepa processen om det behövs.
6

Spray gummi trim med gummi protecant. Köp en skyddande auto gummi såsom Pinnacle Gummi och Vinyl Protectant. Gummit Protectant ger ett lager av skydd mot UV-strålar och ozon skador.
7

Ta bort tejpen från runt gummi trim.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127607.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.