Hur nedre bussningar kontroll arm på en BMW

De lägre länkarm bussningar på BMW blir ofta slitna och inte att fungera korrekt. Detta, i sin tur, orsakar lös och vag styrning, vibrationer under hög hastighet bromsning och skaka genom ratten. Kontrollarmen bussningarna är placerade på baksidan av kontrollarmen och är bultade till chassit med en L-formad konsol. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
stoppklossar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Gear avdragare
Air-drivna skärverktyg
bänk skruvstäd
Hammer
Stämjärn
diskmedel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framhjulen. Placera en chock eller en träbit bakom en av de bakre däcken för att förhindra att bilen rullar. Höj framför bilen med en domkraft och sänka den ordentligt på pallbockar. Ta bort de främre hjulen och ställa dem ur vägen.
2

Ta bort de två skruvarna som håller kontroll fäste arm bussning till chassit med en 17 mm hylsa. Kontrollgruppen bussning fäste och styrarm kommer nu tas bort från chassit vid denna ände. Pressa ur bussningen kontroll armen med en växel avdragare
3

. Det kan bidra till att göra en liten fördjupning med en stans och en hammare så att växeln avdragaren har något att vila mot. Tryck genomföringen ut genom att dra åt växel avdragare. Bussningen kommer troligen sönder när du tar bort det, med ett stycke som kommer ut och den inre delen vistas i. Använd växel avdragare för att trycka på resten av bussningen ut.
4

Skär två slitsar mittemot varje andra på den yttre ringen av den gamla bussningen som fortfarande kommer att vara inne av bussningen fästet. Använda en liten, luftdrivna skärverktyg som kan passa in i fästet för att göra de två snitten. Försök att inte skära i hållaren.
5

Force bussningen ringen ut genom att knacka en mejsel på den med en hammare. Ringen ska kollapsa från de två snitten och komma ut ur sitt fäste.
6

Placera den nya bussningen på fästet, passa in förhöjd punkt på bussningen med pilen på hållaren. Knacka bussningen att få det igång i hållaren och använd sedan en bänk skruvstäd för att trycka bussningen resten av vägen in Center bussningen i konsolen så att den sticker ut lika mycket på båda sidor. Upprepa för den andra sidan. Vid denna punkt, bussningen och fästet behöver installeras så snabbt som möjligt. Bussningarna börjar ställa upp inuti konsolen, och BMW ska sitta på sina hjul när detta inträffar.
7

Blötlägg bussningen där den fastnar med kontrollgruppen med diskmedel och vatten för att underlätta installation. Tryck på bussningen på styrarmen för hand eller med ett kugghjul avdragare. Bussningen kan installeras för hand, det tar bara lite armbåge fett
8

Line L-formade bussning fäste upp till hålen i chassit och gänga på bultarna.. Dra åt dem med en hylsa och en spärr eller en mutterdragare.
9

Byt hjulen och sänk bilen till marken. Kör inte bil i flera timmar så att bussningarna att hålla ordentligt till styrarmarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125427.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.