Symtom på en Plugged Radiator

Radiatorn är ansvarig för att kyla motorn. Det fungerar genom att pumpa kylvätska i motorn samt avlägsna värme från kylmedlet som redan har cirkulerat i motorn. Ibland skräp kommer in i kylaren och koppla upp. I andra fall, kommer att använda en kemisk tätningsmedel att fixa en radiator läcka också orsaka igensättning frågor. En ansluten radiator kan leda till allvarliga motorskador om du inte få det fixat så snart som möjligt. Lyckligtvis finns det några enkla tekniker som du kan använda för att se om din radiator är ansluten. Läckor

Ett vanligt tecken på en ansluten radiator är att det läcker under bilen. Dessa läckor bildar pölar som ser ut som vatten eller kylvätska på trottoaren där bilen är parkerad. Placeringen av pöl bör vara en död giveaway. Om du flyttar din bil och ser en stor pöl under där kylaren var, är det troligt att kylaren läcker, möjligen på grund av en träsko.
Rök eller ånga

Rök eller ånga som kommer från motorn är en annan möjlig tecken på en ansluten radiator. Lukten och färgen av rök som orsakas av en ansluten radiator är lätt att identifiera. Om det är kylmedel, kommer röken vara vit och tjock. Oftast, vad du ser rulla ut från under huven är faktiskt ånga. Det är lätt att identifiera eftersom det inte kommer att ha en stark lukt av olja eller andra vätskor motor.
Temperaturmätare

Många bilar har en mätare motortemperatur på instrumentpanelen, nära hastighetsmätare och vägmätare. Om en radiator är ansluten och kan inte cirkulera tillräckligt kylvätska, kommer temperaturen inuti motorn stiga. Denna förändring bör återspeglas på din mätare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128533.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.