C5 Corvette Spark Plug Removal

tändstift en grundläggande del av en Corvette s tändsystem som säkerställer att motorn får en konstant och tillförlitlig gnista. Med tiden kan pluggar bli sotigt och bör ersättas som en del av löpande underhåll såsom oljebyten och liknande. De pluggar på en C5-generationen Corvette är relativt enkelt att byta, även om clearance i motorrummet är relativt begränsad. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Hylsnyckelsats
Swivel förlängning
Visa fler instruktioner
1

Ta bort tändstiften när motorn är kall undvika skevhet på grund av värme skillnader mellan pluggen och motorn.
2

Bänd upp plasten bränsleskenan täcker på förarsidan av motorn för hand och satte dem ur vägen. Flytta den stora vakuumledningen som går till bromsförstärkare genom att dra raden av för hand. Linjen hålls på med en gummigenomföring i boostern. Tryck in linan ur vägen så att deras är ytterligare tillstånd tillgång till pluggarna.
3

bort tändkablarna från spolen förpackningar genom att samtidigt vrida och dra dem bort. Märk varje tråd med en markör och en bit tejp om vilken cylinder tråden går till.
4

Ta den andra änden av tändkabeln från själva kontakten genom att dra och vrida tändkabeln från basen.
5

inte tag i kontakten tråden någonstans på dess längd och helt enkelt dra på den eller ta bort den från pluggen. Ställ tändkablarna och deras värmesköldar åt sidan.
6

bort tändstiften. Den svårast att ta bort den bakre mest en på förarsidan. Använd en vridbar sockel så att så mycket manövrerbarhet som möjligt. Skjut plug socket på toppen av pluggen, så att det placeras rätt. Lossa pluggen genom att vrida moturs. Dra ut kontakten ur motorn.
7

bort de återstående sju tändstift på samma sätt tills alla åtta pluggar avlägsnas. Re-installation eller installation av nya pluggar är baksidan av borttagningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131730.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.