Hur du ändrar ett oljefilter på en 1997 Honda Odyssey Van

Generellt får ett oljefilter förändrats tillsammans med oljan som en del av planerat underhåll, men om filtret blir skadat eller läcker, kan du behöva byta ut det i mellan oljebyten. Det är inte en svår uppgift, och genom att göra det själv, du sparar dig besväret och kostnaden för att ha en verkstad byta ut det åt dig. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Handskar
Catch pan
Ny olja
Nytt oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Höj den främre änden av Odyssey med en domkraft och ställ ramen på pallbockar.
2

Skjut under främre delen av fordonet. Filtret i 1997 Odyssey är en kort cylinder nära oljepumpen på undersidan nära framsidan av motorn.
3

Torka oljefiltret med en pappershandduk för att avlägsna eventuellt fett på utsidan av höljet. Ta på skyddshandskar och sprida ut tidningen i arbetsytan. Skjut en fångst pan under filtret.
4

Lossa och ta bort oljefiltret genom att vrida det moturs. Du kanske kan vrida bort det med handen, men om inte, kan du behöva använda ett oljefilter skiftnyckel för att lossa den. Placera den gamla filtret upp och ner i dropplådan.
5

Torka av gängade stolpen filtret kom från med en pappershandduk.
6

Häll några droppar av ny olja på gummipackningen på det nya oljefiltret. Sprid dropparna med fingret, som täcker den jämnt.
7

Twist det nya oljefiltret på den gängade stolpen och dra åt för hand. När den ligger tätt mot sitt fäste, vrid den 3/4 varv mer. Använd inte oljefilternyckel att dra åt filtret eller du kan skada oljefiltret.
8

Slå på tändningen och kör Odyssey i några minuter för att se till att filtret inte läcker. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125806.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.