Hur man byter syresensorn i en Saturn Vue

Lambdasonderna på en Saturn Vue är byggda för att hjälpa datorn att avgöra hur mycket bränsle och gnista för att distribuera över motorn och kontrollera att den fungerar. När en eller flera sensorer gå ut, de måste bytas ut, annars din bränsleekonomi kan drabbas, motorn på tomgång grov och du kunde ha startproblem också. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Saturn Vue med 2.2l motorn. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
ersätter syresensor
Visa fler instruktioner

1

Pop huven och lokalisera första syresensorn på passagerarsidan, i avgasgrenröret, mot baksidan av slangen genom brandväggen. Dra ledningsnätet leder in i sensorn med hjälp av dina händer.
2

Anslut uttaget syresensorn till 3/8-tums Ratchet och uttag och ta bort den gamla givaren. Installera den nya sensorn använder samma uttag, och sedan ansluter du kabelstammen till den nya sensorn.
3

Höj bilen upp i luften med hjälp av domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker innan du kryper under den.
4

Lokalisera den andra lambdasonden, som är på avgassystemet, precis bakom den första katalysatorn. Dra ledningsnätet leder in i sensorn med hjälp av dina händer.
5

Ta bort den gamla sensorn använder uttaget syresensor ansluten till 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera den nya sensorn använder samma uttag, och sedan ansluter du kabelstammen till den nya sensorn.
6

höja fordonet utanför pallbockar med domkraft och lägg tillbaka den på marken.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125651.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.