Vad är Rotorer i en bil?

En bromsrotor är en rund platt stycke stål fäst vid en stång som hålls på plats på insidan av hjulet. På ömse sidor om rotorn är bromsbelägg. När du tillämpar bromspedalen på insidan av bilen, komprimera dynorna runt rotorn, bromsa eller stoppa fordonet. Så fungerar det

Det enklaste sättet att förklara funktionen av rotorer är att tänka sig att använda en kolv för att rensa en toalett. Du trycker ned kolven, skapar tryck och rensar raden av skräp. Trycket är nyckeln här. Likaså när man trycker ned en bromspedal den pressar en kolv som skapar trycket i bromsledningarna, som innehåller ett speciellt utvecklat vätska som är resistent mot kompression. Trycket går genom raderna för att bromsbeläggen som är på vardera sidan av rotorerna, stänga kuddar runt rotorerna. Addera lite mer i detalj

innan vätskan får till bromsbeläggen och efter att skaftet anbringas av bromspedalen, driver den trycksatta bromsvätskan genom en "huvudcylinder", som är något annat än en hydraulpump som ökar och reglerar fluidtrycket som går genom en serie av slangar till bromsbeläggen på vardera sidan av bilens främre rotorer. (Samma principer gäller för skivbromsar bak som använder en trumma i stället för en rotor, men det är en historia för en annan dag). Den trycksatta bromsvätskan stänger bromsbeläggen på rotorcylinder, orsakar friktion. Det är friktionen som stoppar bilen.
Saker du bör veta

Rotorn är tjock och det är tjockt av en anledning. Det måste avleda värmen som orsakas av friktionen av bromsbeläggen. Bromsbeläggen är inte så svårt som rotorn och så de tenderar att bära ner snabbare än en rotor. Däremot kan skapa allt som värmer på rotorn orsaka andra problem, som vi kommer att diskutera nedan. Addera Mer bromsning innebär mer värme
p Om du gör en hel del i-stadskörning, är det troligt att du måste stanna upp och gå oftare än att köra på en motorväg. Det innebär att du kommer att värma upp rotorn oftare och nöta både klotsarna och rotorn. När rotorn bärs alltför tunt, kan det inte längre avleda värmen tillräckligt snabbt och katastrofala fel på bromsarna kan förekomma. Men medan bromsarna fungerar normalt, det finns ett antal andra saker som bilägare bör delta regelbundet.
Underhåll

Bromsarna bör inspekteras med jämna mellanrum att undvika stora och kostsamma reparationer problem. Bromsbelägg slits och när de gör det, kommer du att höra skrikande från bromsarna. Det är mycket dålig. Inte bara är det irriterande att lyssna på, betyder det dynorna har slitits så mycket att metallen håller dynorna är plats nu skaver mot rotorn, bär linjer i rotorn att om obevakad, kommer att förstöra rotorn. De är dyra att ersätta så att du inte vill förstöra rotorn. Pads, å andra sidan, är mycket billigare och enklare att byta.
Shimmy eller vinglar

Ibland, innan du kommer till metall-på-metall-kontakt, du kanske märker shimmies ratten i handen när du bromsar. Det betyder oftast att rotorn har skev från upprepad uppvärmning och kylning och har en fläck på sin annars slät yta som slår högre än resten av rotorn. Att inte oroa: Om åtgärdas omedelbart, kan rotorn, i de flesta fall, vara maskin "vänt" för att göra ytan slät igen. Detta innebär raka av ett skikt av rotorn för att jämna ut det. Notera dock att en rotor bara kan "förvandlas" så många gånger innan det blir för tunt för att avleda värmen. Då behöver du en ny rotor.
Bilar som inte har kört på länge
tid

Bilar som sitter en ovanligt lång tid riskerar att utveckla rost och det inkluderar rost på rotorn. Beroende på hur allvarligt rostig rotorn har blivit, är det möjligt att det kan vridas och göras användbara igen. Om rost är för tjock, kan byte av rotorn vara det enda alternativet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124657.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.