Ett oljeläckage i en manuell växellåda

Läckor från botten av ett fordons motor kan vara oroande och förvirrande . Fastställande av området för läckage och orsaken är viktigt för hälsan hos en bil , speciellt om läckan är från en manuell växellåda . Funktion

En manuell växellåda inrymmer flera redskap som behövs för att förflytta ett fordon framåt i hastighet , från lägre växlar till högre växlarna . Smörjoljan håller inne växlarna går smidigt så att friktionen inte bära ner dem eller få dem att frysa upp .
Överväganden

Ett oljeläckage från manuell växellåda vanligtvis är brun till mörk färg , som svart . Denna färgade läcka också kan vara från den differentiella eller motorn , så du måste kontrollera var läckan kommer ifrån genom att analysera där det faller på marken och efter läckan tillbaka upp i bilens sårbara .
< Br >
Betydelse

en liten läcka inte borde vara ett stort problem , eftersom det kan bero på en läckande packning eller tätning . Håll ett öga på oljenivån i växellådan för att se till att stora mängder olja inte går förlorade . Om stora mängder börjar läcka , bör en professionell mekaniker höras .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130507.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.