Hur man tar bort en Tight oljefilter

Det finns inget mer försvårande än att försöka utföra en till synes enkel underhåll förändring tjänsten olja på en bil och upptäck en hårt åtdragen oljefiltret. Dagens fordon ställning oljefiltren i utmanande lägen som kan vara komplicerat nog att komma, än mindre ta reda filtret är för hårt för att ta bort för hand. Tekniken för att ta bort oljefilter har avancerat tillsammans med redesigns om motortypen. Lita på att det är ett lämpligt verktyg för att ta bort oljefiltret. Mest lube Techs eller mekaniker kommer att ha ett komplett set i sin verktygslåda för olika typer av fordon på vägarna idag. Saker du behöver
Oljefilternyckel tänger
Oljefilter cap uttag med fyrkant
Swivel band rem oljefilternyckel
Swivel band rem med fyrkant
Oljefilter Hylsnyckelsats med fyrkant (för patron typ filter) katalog Nylonrem med fyrkant
Spider typ eller cam action filter skiftnyckel med fyrkant
Ratchet (för att matcha bilresa till förlängning och skiftnyckel) katalog Extension (för att matcha enhet skiftnyckel ) katalog bil hiss eller domkraft och pallbockar
Byte oljefilter
Visa fler instruktioner
Hur man tar bort en Tight oljefilter
1

lyfta fordonet att lokalisera oljefiltret (på en bil lyft eller med en domkraft och pallbockar). I vissa bilmärken (GM är en vanlig man), kan en patron filter placeras i motorrummet under plenumet. Detta skulle kräva en socket verktyg typ borttagning med en fyrkant för att passa en förlängning och en spärr för att ta bort. De patronen sitter inuti huset, är denna typ ovanligt att åt för hårt, men kräver verktyg oavsett på grund av brist på utrymme.
2

Leta oljefiltret på fordonet och bestämma vilket verktyg är bäst att ta bort filtret. Med filter i besvärliga lägen, det finns en mängd verktyg för att ta bort den på rätt sätt om du inte kan ta bort det för hand. Addera 3

Placera ett lock sockel med en fyrkant på toppen av oljan filtrera. Den kommer att passa filtret tätt. Sätt i förlängningen och spärr till torget enheten. Vrid den moturs för att ta bort filtret.
4

Använd en vridbar band rem om positionen av filtret inte tillåter tillträde för en spärr med en rak förlängning. Den vridbara bandet bandnyckel sveper runt filtret och handtaget kan manipuleras fram och tillbaka för att tillåta hävstång i olika positioner. Dra i handtaget moturs för att ta bort oljefiltret.
5

Använd tång typ skiftnyckel i trånga utrymmen för att komma åt, men ändå tillåter visst utrymme vinkelrätt mot filtret. Denna typ av skiftnyckel sveper runt filtret som en stor uppsättning av tång. Krossning filtret eller halka är vanligt med denna typ när man försöker ta bort en hårt åtdragen oljefiltret.
6

Placera nylonremmen typ filter borttagningsverktyg runt filtret och avveckla remmen moturs tills det ligger an mot filtret. Sätt förlängningen fäst spärren i metallen fyrkantsfattning stag och vrid filtret moturs för att ta bort.
7

Installera en spindel-typ eller cam-action filter skiftnyckel på filtret och sätt in suffix till spärren i fyrkant av skiftnyckel. Denna typ av skiftnyckel täcker botten av filtret och är låst i ett läge för avlägsnande av en kam. Avlägsna filtret genom att vrida det moturs.
8

Inspektera oljefiltret bas trådar och fläns. Se till att gängorna inte skadas av de hårt åtdragen oljefiltret. Kontrollera att packningen på hårt åtdragen oljefiltret inte har levt sig till flänsen. Detta kommer att orsaka en läcka när oljetrycket stiger under drift. Ta bort packningen om det fortfarande är närvarande och torka området rent från olja.
9

Applicera ett tunt lager olja på packningen av filterbyte olja och dra åt för hand. Aldrig åt ett oljefilter med en skiftnyckel och inte drar åt ett oljefilter för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124637.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.