DIY: rensa ut en bil bränsletank

Rengöring ut en bils bränsletank kan tyckas vara en enkel proposition i början, men insidan av en gammal bränsletank är en av de otäckaste miljöer man kan tänka. Det är inte tillräckligt att bara skruva isär bränsletanken, dumpa lite vatten och diskmedel i den och vips någon kedja runt inne, bränsletanken kräver en mängd specialiserade produkter för att rengöra den, förbereda den för beläggning och slutligen att försegla den. Försumma någon en av dessa och under nästa år kommer du inte att rengöra den tanken igen - du kommer att ersätta den. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
nitrilkautschuk
Skyddsglasögon
saltsyra
Bakpulver
Packning skrapa
POR-15 tank restaurering kit
Air kompressor och måla pistol
Visa fler instruktioner
1

dränera bränslet från din tank, ta bort den från bilen och ta bort bränslet sändande enheten lock i toppen av tanken. Nu slår tanken på sin sida och slang ut till avlägsna större partiklar och bitar av rost.
2

Don dina nitrilgummihandskar och ögonskydd. Lay tanken platt och fyll den med ca 3 inches vatten, eller tillräckligt för att täcka hela botten av tanken. Nu introducerar 1 till 3 koppar saltsyra, tillgängliga vid varje pool leverans butik eller i poolen avsnitt av din lokala större kedja järnaffär.
3

slosh bränsletanken runt så att syran berör allt på väggar och botten. Oroa dig inte för mycket om taket, eftersom det är sannolikt väldigt lite uppbyggd på det. Låt tanken att sitta i ungefär fem minuter, häll sedan 1 kopp bakpulver i syratvättningen att neutralisera det. Dumpa tvätt ut och slang tanken ut.
4

Upprepa tvättningen proceduren tills tvätten slutar komma ut orange-svart och börjar köra klart. Fyll tanken upp till mycket brädden med vatten, droppe i ungefär en halv gallon saltsyra och låt den stå över natten. Neutralisera syran lösningen med bakpulver, dumpa det ut och skölj den.
5

Titta inuti tanken. Du kommer att notera att rosta själv är borta, men lack och avlagringar bränsle har förvandlats till en sliskig, grå film eller klumpar i botten av tanken. Gå vidare och använda en packning skrapa och pappershanddukar för att avlägsna så mos av det som möjligt och släppa den i en plastpåse för omhändertagande. Detta steg är inte absolut nödvändig, eftersom satsens renare löser det ändå, men det är en sak mindre att hamna i avloppsvatten istället för ett farligt avfallsanläggning.
6

Break out din POR-15 kit och följ anvisningarna. Satsen levereras med allt du behöver och en mycket omfattande instruktion bok - följ den till punkt och pricka. Satsen Förfarandet börjar med rengöring av tanken med en vatten-baserade marina rengöringsmedel, som använder mikrober att smälta och ta bort allt som syran inte har. Nu ska du behandla tanken med Metal Prep, som etsar metallen och lämnar en zinkfosfatbeläggning att säkerställa tätningsmedel bindning. Låt tanken sitta i 24 timmar. Slutligen kommer du spraya färg-liknande sealer på insidan av tanken med en färg pistol, och du har själv en bränsletank som kommer att pågå ytterligare 30 år.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131951.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.