Om Pumpar Servostyrning

Servostyrning beror på flera faktorer, och en av de integrerade delar av servostyrning är servopumpen. Denna typ av pump som kallas en roterande-vingpumpen. Den drivs av en rem och remskiva som drivs av motorn. Det finns flera sätt att veta om din servopumpen har problem. Först kanske du märker att ditt fordon är svår att styra. Det andra, kommer du att se röda eller oljiga fläckar på golvet i ditt garage eller på din uppfart. Om du märker någon av eller båda dessa symptom, är det nog dags att byta ut servopumpen. Historia

första biltillverkare att introducera servostyrning var Chrysler tillbaka 1951. En lastbil ingenjör vid namn Francis Davis hade patent på servostyrningen. Ursprungligen visade Davis hans design till Cadillac, och de anställde honom 1926. Han förblev där till 1934 då han började arbeta för General Motors. Chrysler 1951 servostyrning bygger på några av Francis Davis utgångna patent. Cadillac kom ut med servostyrning 1952.
Betydelse

servopumpen är en viktig del av bilens servostyrning församling. Det är också en av de dyraste delarna i aggregatet, så det är viktigt att ta hand om det. Du kan bidra till att upprätthålla din servopumpen genom att se till att din styrservoolja är rena och fräscha. Kontrollera också tätningar och O-ringar i din servostyrning församling. Dessa delar är billiga, men kan rädda dig från att behöva byta ut servopumpen.
Funktion

servopumpen ger den hydrauliska kraften för din makt styrsystem i bilen. Pumpen innehåller infällbara vingar som roterar inuti en oval kammare. Dessa blad drar styrningen vätska i pumpen beroende på hur fort du kör. Pumpen anpassar sig till den kraft föraren utövar på ratten och hastigheten på bilen.
Funktioner

servopumpen består av en fluid-innehav reservoar för styrningen vätska, en återgång slangkoppling, en rotor och vingar, en säkerhetsventil som gör sig av övertryck, och ett tryck slangkoppling.
Överväganden

Om du tar hand om din servopumpen och systemet utan hjälp av mekanik, se till att du tar hand om styrningen vätska ordentligt. Denna vätska anses farligt och ska inte kastas i hushållsavfallet. Ring farligt avfall hotline i ditt område för att ta reda på vilka tjänster som din kommun erbjuder för hantering av farligt avfall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124399.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.