Hur att byta batteri på en Audi A4

Batteriet är en viktig del av avgiftssystemet på din Audi A4, och utan det, kommer din bil inte att kunna starta upp från en kallstart. Problemet med Audi är dock att hitta batteriet, vilket kan vara lite knepigt. Det beror på att det är dolt under vindrutetorkaren kåpa och behöver ett par bultar som tagits för att ersätta den. Det kan vara lite knepigt, men du kan göra det hemma med enkla verktyg. Saker du behöver
kryssmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och dra bort gummilisten som sitter i brandväggen nära huven med händerna. Dra sedan bort brickan som ligger där för att avslöja det mesta av batteriet.
2

unbolt passagerarsidan av torkaren kåpa med en 3/8-tums Ratchet och uttag, samt en Phillips-head skruvmejsel. När du har kopplat ur hårdvaran, dra kåpan bort från fordonet för att exponera resten av batteriet.
3

Koppla bort minuspolen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel, sedan upprepa processen för den positiva polen. Unbolt batteriet tie-down från bilen med en 3/8-tums Ratchet och uttag. När det är frånkopplad, dra ut batteriet ur kåpan och lägg den åt sidan.
4

Placera det nya batteriet i kåpan och anslut polerna med en skiftnyckel, ansluter först den positiva terminalen, då den negativa. Sätt sedan tillbaka batteriet tie-down med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

tillbaka passagerarsidan vindrutan kåpa med Phillips-skruvmejsel och 3/8-tums Ratchet och uttag , Skjut plast batteriluckan på brandväggen, och sedan installera gummilisten genom att trycka den på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125388.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.